Labai greitai dingstantis užkandis. Didžiausias darbas - išsikepti lietinių. Visa kita paruošiama per kelias minutes. Lietinius kepiau pagal "Aksominių blynelių" receptą (tik sumažinau cukraus kiekį). Mano skoniui, jie tobuli :) http://skanusgyvenimas.blogspot.com/2011/02/aksominiai-blyneliai.html
Lietiniams: Kiaušiniai 3 vnt. Pienas 3 puodeliai Miltai 1,5 puodelio Aliejus 3 valgomieji šaukštai Cukrus 1 valgomasis šaukštas Jūros druska Užtepas: Kėdainių "Tunas sumuštiniams su žirneliais" 1 indelis
Lietiniams - išplakite kiaušinius, tada suberkite cukrų bei druską ir supilkite vieną puodelį pieno (pilant pieną, nenustokite plakti). Palengva, maišant, suberkite miltus ir supilkite likusį pieną. Pabaigoje įmaišykite į tešlą aliejų. Lietinius kepkite sausoje keptuvėje, ant nedidelės ugnies. Šiltus lietinius aptepkite tuno užtepu su žirneliais ir susukite į ritinėlį. Palikite ritinėlius pastovėti, kol atvės. Kai lietinių ritinėliai atvės - supjaustykite juos, aštriu peiliu, norimo dydžio gabaliukais. Skanaus :)
Paskutiniu metu labai pamėgau kuskusą. Kuskusas su vištiena - itin greitas patiekalas. Puiki išeitis, kai norisi valgyti "čia ir dabar". 3 - 4 žmonėms: Virtas vištos ketvirtis 1 vnt. Kuskuso kruopos 200 gr. Jamar "Meksikietiškos" salotos 1 stiklainiukas Sviestas Juodieji pipirai Aliejaus kepimui Virtą vištos ketvirtį nusikaulinkite ir mėsą suberkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Pabarstykite juodaisiais pipirais. Kai tik vištiena sušils, supilkite "Meksikietiškas" salotas (su visu skysčiu). Keptuvės turiniui užvirus - suberkite kuskuso kruopas ir atsargiai pamaišykite mentele. Uždenkite dangčiu, išjunkite ugnį ir palikite keptuvę ramybėje 3 min. Praėjus nurodytam laikui, įjunkite mažiausią ugnį po keptuve. Jos turinį pabarstykite trupučiu sviesto ir kepkite, maišydami šakute, 4 min. Tada keptuvę išjunkite ir dėkitės maistą į lėkštes. Skanus, sotus patiekalas per 10 - 15 min. (čia su visu pasiruošimu). Kas gali būti geriau? :)