Agurkėlius nulupkite ir viską supjaustykite. Stenkitės pjaustyti kuo smulkiau, bet nebūtina persistengti :). Supjaustę išmaišykite, išspauskite žaliają citriną ir dar kartą permaišykite. Skanios ir vienos, bet su šviežiomis virtomis bulvėmis - tiesiog idealu.
Agurkėliai traškūs, aštrūs. Tinka tiek prie mėsos, tiek šiaip užkandai.
Trilitriniam stiklainiui: Nedideli agurkėliai apie 1 kg ar truputį daugiau Žolių - lapų mišinys rauginimui: krienų lapai, vyšnių lapai, krapai Vanduo 1,5 litro (gal truputį mažiau, nes man liko) Jūros druska 3 valgomieji šaukštai (be kaupo) Garstyčių milteliai 1 arbatinis šaukštelis Aitriųjų paprikų milteliai 0,5 valgomojo šaukšto Čili dribsniai
Agurkėliams nupjaustykite galus, stiklainį išklokite lapais. Pasilikite tik šiek tiek krapų uždengimui. Sudėkite agurkėlius į stiklainį, įberkite žiupsnelį čili dribsnių ir viską uždenkite likusiais krapais. Verdančiame vandenyje išmaišykite druską, aitriųjų paprikų bei garstyčių miltelius ir supilkite viską į stiklainį. Užsukite stiklainį ir palikite kambario temperatūroje per naktį. Atsukę stiklainį, laikykite šaldytuve. Skanaus :)
Vištų skilvelius apšlakstykite sojų padažu ir trupučiu marinuotų peperoncini marinato, palikite pasimarinuoti kelioms valandoms ar per naktį. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite pasimarinavusius skilvelius. Apkepkite ant vidutinės ugnies maišydami. Užpilo ingredientus sumaišykite ir supilkite į keptuvę ant apkeptų skilvelių. Ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 50 min. Šparaginėms pupelėms nukarpykite galus, dideles kirpkite pusiau. Cukiniją supjaustykite kubeliais. Marinuotus peperoncini pipirus padalinkite į kelias dalis. Praėjus nurodytam laikui, į keptuvę suberkite visas daržoves ir troškinkite dar 30 min. Kartais prieikite pamaišyti. Praėjus 1.20 val. nuo troškinimo pradžios išjunkite keptuvę ir dėliokitės į lėkštes. Lengvas ir skanus patiekalas.
Patiks ne tik vegetarams. Dideliems mėsėdžiams šią užkepėlę siūlau kaip garnyrą.
3 didelėms porcijoms: Šparaginės pupelės 500 gr. Šviežios bulvės 500 gr. Grietinė 200 gr. Tepamasis pelėsinis sūris Memel Blue su prieskoniais 0,5 indelio Tarkuotas fermentinis sūris 150 gr. Jūros druska, juodieji pipirai
Mažas šviežias bulves gerai nuplaukite, didesnes pjaukite pusiau. Šparaginių pupelių galus nukarpykite, itin dideles irgi kirpkite pusiau. Paruoštas daržoves suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 10 min. Praėjus nurodytam laikui, nukoškite ir suberkite daržoves į kepimo indą (aš naudojau molinuką). Pabarstykite viską juodaisiais pipirais. Sumaišykite grietinę su tepamuoju sūriu ir užpilkite ant karštų daržovių. Gausiai apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir kiškite į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"). Kepkite 20 min. Šparaginės pupelės išlieka traškios ir puikiai dažosi į atsiradusį padažą. Labai skanus patiekalas, tikrai patiks ne tik vegetarams.