Puslapiai

2012 m. balandžio 20 d., penktadienis

Saldžiarūgštė aštri vištos krūtinėlė





Patiekalas mėgstantiems saldžiarūgštį maistą ir nevengiantiems aštrumo.


Vištos krūtinėlė (didelė)
Bulvės
Sojų padažas (šviesusis)
Aitriųjų paprikų aliejus "Drogheria" (Peperoncino)
Marinatui :
Garstyčios 1 arbatinis šaukštelis
Medus 1 arbatinis šaukštelis
Sojų padažas (šviesusis) 4 valgomieji šaukštai


Sumaišykite marinatui skirtus ingredientus ir ištrinkite vištos krūtinėlę. Palaikykite, mažiausiai, 2 valandas. Kol krūtinėlė marinuojasi - nusiskuskite bulves (bulvių kiekis priklauso nuo valgančiųjų skaičiaus). Nuskustas vidutinio dydžio bulves supjaustykite į keturias dalis ir apšlakstykite sojų padažu.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių (kepimas "viršus - apačia"). Kol orkaitė kaista - užpilkite ant vištos krūtinėlės 1 arbatinį šaukštelį "Drogheria" aitriųjų paprikų aliejaus (Peperoncino). Sudėkite  krūtinėlę ir bulves į kepimo rankovę (nepamirškite rankovės subadyti) ir kiškite į orkaitę. Pamirškite maistą maždaug 40 - iai minučių. Praėjus nurodytam laikui (per kurį, tikiu, kad nuveikėte ką nors įdomaus), traukite viską lauk ir dėkitės į lėkštes.
Nepamirškite garnyrui pasipjaustyti daržovių. Skanaus :)













Komentarų nėra:

Rašyti komentarą