2012 m. rugsėjo 6 d., ketvirtadienis

Įdarytos vištų odelės



Labai nuodėmingas (kalorijos, kad jas kur...) ir nelabai sveikas patiekalas. Bet labai skanus, todėl kartais leidžiu sau juo pasilepinti.
Pirmą kartą įdarytų vištų odelių paragavau Čingischano restorane ir tai buvo meilė nuo pirmo kąsnio :). Receptą radau čia:
http://maistomagija.blogspot.com/2012/03/tinginio-cepelinai-vistienos-odelese.html
Perdariau savaip ir kartais pasimėgauju šiuo skanėstu.

Vištų odelės (didelės) 13 vnt.
Bulvės 1,2 kg
Pievagrybiai (dideli) 6 - 7 vnt
Sojų padažas
Jūros druska, juodieji pipirai

Vištų odeles atšildykite (aš randu tik šaldytų) ir pamarinuokite su sojų padažu bent valandą.
Kol odelės marinuojasi, nusiskuskite ir, pasūdytame vandenyje, išsivirkite bulves. Bulvėms išvirus - jas sutrinkite grūstuve.
Pievagrybius susmulkinkite nedideliais gabaliukais, pabarstykite jūros druska bei juodaisiais pipirais ir supilkite ant karštos bulvių masės. Kai tik bulvės atvės tiek, kad būtų galima liesti rankomis - paminkykite visą masę, kad pievagrybiai tolygiai pasiskirstytų.
Skardą užtieskite kepimo popieriumi ir dėliokite vištų odeles (odele į apačią). Ant kiekvienos odelės dėkite šiek tiek bulvių - pievagrybių masės, užlankstykite ir sutvirtinkite dantų krapštukais.
Paruoštas odeles sudėkite susegimo vieta į apačią ir kiškite į įkaitintą orkaitę (200 laipsnių, kepimas "viršus - apačia"), kepkite 40 min.
Nepadauginkite įdaro ir nepagailėkite dantų krapštukų (aš kiekvienai odelei sunaudoju po kelis), nes kepdamos odelės dažnai išsivynioja.
Labai skanu su šviežių kopūstų salotomis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą