2012 m. balandžio 27 d., penktadienis

Dietiniai sumuštiniai su pievagrybiais



Jei skaičiuojate kalorijas, jums turėtų būti aktualu nekaloringi, bet skanūs užkandžiai. Kai laikiausi griežtos dietos (dabar tik apsimetu, kad skaičiuoju) - mane nuo norėjimo "užkrimsti ko nors" gelbėjo...juoda duona.

1 žmogui
Juoda duona (be priedų) 1 riekė
Pievagrybis
Pomidoro griežinėlis
Jūros druska, juodieji pipirai




Ant sausos, įkaitintos keptuvės dėkite duonos riekę ir pievagrybio griežinėlius. Pabarstykite druska, o pievagrybius ir juodaisiais pipirais. Skrudinkite ant mažiausios ugnies, iš abiejų pusių. Ant paskrudusios duonos dėkite pievagrybius, o ant viršaus pomidoro riekelę.
Skanu ir nekaloringa :)

Spaghetti su gorgonzola




Spagečiai - puikus maistas skubantiems, pavargusiems ir labai alkaniems. Greitai išverdantys, o priedus galima paruošti kol verda spagečiai. Žodžiu tinginio džiaugsmas.


3 žmonėms :
Spaghetti 1 pakelis (400 gr.)
Pomidorai 2 vnt.
Gorgonzola 200 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai.


Sudėkite spagečius į pasūdytą, verdantį vandenį. Kol jie verda, smulkiai supjaustykite pomidorus ir pabarstykite juodaisiais pipirais. Pirštais sugnaibykite gorgonzolą nedideliais gabaliukais (bus lipnu :) ). Išvirtus spagečius nukoškite ir dviejų šakučių, ar šakutės ir šaukšto, pagalba išdėliokite į lėkštes. Į kiekvieną lėkštę dėkite pomidoro gabaliukų (su visomis atsiradusiomis sultimis) ir sugnaibytos gorgonzolos. Viską išmaišykite tų pačių įrankių pagalba.
Aš dar papildomai ant viršaus pasibarstau juodųjų pipirų. Gaminimui sugaišite ne daugiau, nei 15 minučių. Skanus, sotus (tiesa kaloringas:) ) patiekalas.

2012 m. balandžio 25 d., trečiadienis

Troškintos kalakutų užpakalinės dalys (uodegos)




Visai netyčia "Maximoje" aptikau kalakuto užpakalinių dalių pakuočių. Iš smalsumo pasiėmiau ir tikrai nepasigailėjau - buvo labai skanu.

3 žmonėms :
Kalakuto užpakalinės dalys (uodegos) 700 gr. pakuotė (3 vnt.)
Perlinės kruopos 2 virimo maišeliai
Pomidorų padažas 3 - 4 valgomieji šaukštai
Baltojo vyno actas 2 valgomieji šaukštai
Cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Juodieji pipirai, kvapieji pipirai, sultinio kubeliai
Sultinys 0,5 litro
Užpakalinių dalių marinavimui:
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika

Kalakutų užpakalius, atsiprašau, užpakalines dalis ištrinkite nurodytais prieskoniais ir pamarinuokite kelias valandas. Kol mėsa marinuojasi, išsivirkite perlines kruopas su sultinio kubeliais (aš viriau 30 minučių). 
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite kalakutieną. Kepkite pavartydami, ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Apskrudusią mėsą užpilkite sultiniu (aš, aišku, pilu iš kubelių), kai tik sultinys užvirs - sudėkite pomidorų padažą, actą, cukrų ir pipirus. Troškinkite, ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu maždaug 10 minučių. Tada suberkite virtas perlines kruopas, gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir troškinkite maždaug valandą. Protarpiais vis prieikite pamaišyti, kai tik skystis išgaruos - išjunkite.
Dažnai maišyti nėra jokio reikalo - patiekalo priežiūrai naudojau TV reklamines pertraukėles. Nepamirškite pasipjaustyti daržovių garnyrui. Skanaus :)

"Itališkos" salotos




Salotų receptą senais gerais laikais gavau iš kambariokės Ingridos, o ji, savo ruožtu, nusižiūrėjo jį tuometinėje darbovietėje.

Makaronai "sraigteliai" 1 pakelis (400 gr.)
Pomidorai (maži) 5 vnt.
Marinuoti agurkai (dideli) 3 vnt.
Kumpis (karšto rūkymo) 200 gr.
Sūris (fermentinis) 200 gr.
Majonezas
Jūros druska, juodieji pipirai.

Pasūdytame vandenyje išsivirkite makaronus. Svarbiausia jų nepervirkite, makaronai turėtų būti kietoki. Virdami galite įpilti šaukštą aliejaus (aš nepilu). Makaronus renkuosi itališkus. Išvirtus makaronus nusunkite ir palikite atvėsti. Kol makaronai aušta - stambiais kubeliais susipjaustykite kumpį (naudojau Panevėžio file), sūrį (mano buvo Goudos), agurkus (naudojau aštrius). Pomidorus supjaustykite riekelėmis. Susmulkintus produktus sumaišykite su makaronais, kol makaronai dar šilti (ne karšti, bet ir ne iki galo atvėsę). Viską pabarstykite juodaisiais pipirais, įdėkite majonezo ir išmaišykite. Aš naudoju "Daumantų" majonezą.
Labai skanios ir sočios salotos, puikiai tinkančios pietums.

2012 m. balandžio 24 d., antradienis

Kiauliena Gua Bao



Pačią idėją nusižiūrėjau SM forume nuo forumietės Evelincik, paskui keičiau pagal savo skonį. Vienas mano mėgiamiausių patiekalų.

3 žmonėms:
Kiauliena (neriebi) 500gr.
Sojų padažas (šviesusis) 2 - 3 valgomieji šaukštai
Aliejaus kepimui
Apvoliojimui:
Baltymai 2 - iejų kiaušinių
Krakmolas (bulvių) 3 valgomieji šaukštai
Padažui:
Sojų padažas (šviesusis) 6 valgomieji šaukštai
Medus (natūralus) 2 arbatiniai šaukšteliai
Baltojo vyno actas 2 valgomieji šaukštai
Santa Marija aštrus padažas "Pepper Sauce" 1 arbatinis šaukštelis
Krakmolas (bulvių) 1 valgomasis šaukštas
Maltas imbieras 
Garnyrui
Ryžiai 2 virimo maišeliai
Tryniai 2 - iejų kiaušinių
Sultinio kubeliai
Aliejaus kepimui

Kiaulieną susipjaustykite nedideliais, plonais gabaliukais ir apipylę sojų padažu palikite marinuotis. Kol kiauliena marinuojasi - pasiruoškite mėsos apvoliojimui skirtą masę. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių (trynius atsidėkite garnyrui, apkepsite su ryžiais) ir išplakite šluotele. Plakant baltymus - suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite.
Į nedidelį virimo puodą supilkite visus padažui skirtus produktus. Malto džiovinto imbiero aš beriu "ant šaukštuko galo". Padažą gerai išmaišykite iki vienalytės masės ir pasistatykite puodą patogioje vietoje (netoli keptuvės, kurioje kepsite kiaulieną).
Garnyrui skirtus ryžius užsikaiskite virti su sultinio kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite nemažą kiekį aliejaus, kiaulienos gabaliukus mirkykite į baltymų - krakmolo masę ir po vieną dėkite į įkaitusį aliejų. Dėdami palikite tarpus, kad gabaliukai nesuliptų (viską iškepsite per kelis kartus) ir kepkite ant mažiausios ugnies (dangčio uždėti nereikia). Kai viena partija iškeps, išgriebkite gabaliukus kiaurašaukščiu (tuo geru daiktu su skylutėmis :) ) ir sudėkite į puodą su padažu. Sudėkite kitą kiaulienos porciją į keptuvę, o puode esančius iškeptus gabaliukus pamaišykite šaukštu, kad visi pasidengtų padažu.
Kai visa kiauliena atsidurs puode su padažu, į keptuve supilkite išplaktus trynius ir suberkite virtus ryžius. Maišydami, ryžius kepkite kokias 3 - 4 minutes. Tada įjunkite puodą su kiaulieną ir pakaitinkite, ant mažiausios ugnies, 1 - 2 minutes.
Dėkite į lėkštes apkeptus ryžius, per vidurį padarykite duobutę ir į ją sudėkite kiaulieną su padažu.
Šitaip paruošta kiauliena nebus traški. Jei nori traškios - iškeptus kiaulienos gabaliukus pasidėkite į šoną. Sumaišykite su pakaitintu padažu tik prieš pat paduodant į stalą.
Knisliavos aišku yra, bet labai skanu. Su pasiruošimu, patiekalo pagaminimui sugaištu maždaug valandą. Prie kiaulienos Gua Bao labai tinka šviežių kopūstų salotos (su acto - aliejaus užpilu). Darbštūs žmonės tikriausiai salotų pasiruošia patys, bet aš tiesiog parsinešu iš parduotuvės. Skanaus :)