2014 m. rugpjūčio 30 d., šeštadienis

Midijos sidro padaže




Lengvas, kvapnus patiekalas per keliolika minučių. Aš naudojau midijas iš Škotijos.

2 - 3 žmonėms:
Midijos 1 kg.
Vyšniniai pomidorai 200 gr.
Smulkinti pomidorai savo sultyse (be priedų) 0,5 skardinės
Natūralus obuolių sidras 1 puodelis
Sviestas 1 valgomasis šaukštas
Jūros druska, juodieji pipirai

Į troškintuvą dėkite sviestą ir suberkite nesmulkintus vyšninius pomidorus. Kaitinkite, vis pamaišydami, ant mažiausios ugnies 10 min.
Per tą laiką kruopščiai nuplaukite midijas (šaltu vandeniu). Atsidariusias, suskilusias, sulūžusias išmeskite.
Praėjus nurodytam laikui, midijas suberkite ant pomidorų. Į troškintuvą supilkite sidrą bei smulkintus pomidorus savo sultyse. Viską pasūdykite ir papipirinkite, padidinkite ugnį iki didžiausios ir uždenkite dangčiu. Troškinkite midijas 4 - 5 min.
Neilginkite troškinimo laiko, nes midijos taps "guminės". Neatsidariusias midijas išmeskite. Skanaus :)