Labai greitai dingstantis užkandis. Didžiausias darbas - išsikepti lietinių. Visa kita paruošiama per kelias minutes.
Lietinius kepiau pagal "Aksominių blynelių" receptą (tik sumažinau cukraus kiekį). Mano skoniui, jie tobuli :)
http://skanusgyvenimas.blogspot.com/2011/02/aksominiai-blyneliai.html
Lietiniams:
Kiaušiniai 3 vnt.
Pienas 3 puodeliai
Miltai 1,5 puodelio
Aliejus 3 valgomieji šaukštai
Cukrus 1 valgomasis šaukštas
Jūros druska
Užtepas:
Kėdainių "Tunas sumuštiniams su žirneliais" 1 indelis
Lietiniams - išplakite kiaušinius, tada suberkite cukrų bei druską ir supilkite vieną puodelį pieno (pilant pieną, nenustokite plakti). Palengva, maišant, suberkite miltus ir supilkite likusį pieną. Pabaigoje įmaišykite į tešlą aliejų.
Lietinius kepkite sausoje keptuvėje, ant nedidelės ugnies.
Šiltus lietinius aptepkite tuno užtepu su žirneliais ir susukite į ritinėlį. Palikite ritinėlius pastovėti, kol atvės.
Kai lietinių ritinėliai atvės - supjaustykite juos, aštriu peiliu, norimo dydžio gabaliukais.
Skanaus :)
Labai skani alternatyva tortilijoms ar panašiems suktinukams (wraps).
Lietinius kepiau pagal "Aksominių blynelių" receptą (tik sumažinau cukraus kiekį).
http://skanusgyvenimas.blogspot.com/2011/02/aksominiai-blyneliai.html
Lietiniams:
Kiaušiniai 3 vnt.
Pienas 3 puodeliai
Miltai 1,5 puodelio
Aliejus 3 valgomieji šaukštai
Cukrus 1 valgomasis šaukštas
Jūros druska
Salotoms:
Virtas vištos ketvirtis 1 vnt.
Pekino kopūstas 300 gr.
Pomidorai (dideli) 2 vnt.
Ilgavaisis agurkas 1/3 vnt.
Majonezas
Jūros druska, juodieji pipirai
Salotoms - visas daržoves supjaustykite juostelėmis, pabarstykite druska bei juodaisiais pipirais ir išmaišykite. Vištos ketvirtį nukaulinkite ir mėsą sudėkite į daržoves. Įdėkite majonezo ir viską permaišykite.
Lietiniams - išplakite kiaušinius, tada suberkite cukrų bei druską ir supilkite vieną puodelį pieno (pilant pieną, nenustokite plakti). Palengva, maišant, suberkite miltus ir supilkite likusį pieną. Pabaigoje įmaišykite į tešlą aliejų.
Lietinius kepkite sausoje keptuvėje.
Įdarą dėkite ant šiltų lietinių, susukite ir iš karto valgykite.
Paskutiniu metu labai pamėgau kuskusą. Kuskusas su vištiena - itin greitas patiekalas. Puiki išeitis, kai norisi valgyti "čia ir dabar".
3 - 4 žmonėms:
Virtas vištos ketvirtis 1 vnt.
Kuskuso kruopos 200 gr.
Jamar "Meksikietiškos" salotos 1 stiklainiukas
Sviestas
Juodieji pipirai
Aliejaus kepimui
Virtą vištos ketvirtį nusikaulinkite ir mėsą suberkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Pabarstykite juodaisiais pipirais. Kai tik vištiena sušils, supilkite "Meksikietiškas" salotas (su visu skysčiu). Keptuvės turiniui užvirus - suberkite kuskuso kruopas ir atsargiai pamaišykite mentele. Uždenkite dangčiu, išjunkite ugnį ir palikite keptuvę ramybėje 3 min.
Praėjus nurodytam laikui, įjunkite mažiausią ugnį po keptuve. Jos turinį pabarstykite trupučiu sviesto ir kepkite, maišydami šakute, 4 min. Tada keptuvę išjunkite ir dėkitės maistą į lėkštes.
Skanus, sotus patiekalas per 10 - 15 min. (čia su visu pasiruošimu). Kas gali būti geriau? :)