2012 m. lapkričio 28 d., trečiadienis

Užkandiniai lietiniai



Labai greitai dingstantis užkandis. Didžiausias darbas - išsikepti lietinių. Visa kita paruošiama per kelias minutes.
Lietinius kepiau pagal "Aksominių blynelių" receptą (tik sumažinau cukraus kiekį). Mano skoniui, jie tobuli :)
http://skanusgyvenimas.blogspot.com/2011/02/aksominiai-blyneliai.html






Lietiniams:
Kiaušiniai 3 vnt.
Pienas 3 puodeliai
Miltai 1,5 puodelio
Aliejus 3 valgomieji šaukštai
Cukrus 1 valgomasis šaukštas
Jūros druska
Užtepas:
Kėdainių "Tunas sumuštiniams su žirneliais" 1 indelis






Lietiniams - išplakite kiaušinius, tada suberkite cukrų bei druską ir supilkite vieną puodelį pieno (pilant pieną, nenustokite plakti). Palengva, maišant, suberkite miltus ir supilkite likusį pieną. Pabaigoje įmaišykite į tešlą aliejų.
Lietinius kepkite sausoje keptuvėje, ant nedidelės ugnies.
Šiltus lietinius aptepkite tuno užtepu su žirneliais ir susukite į ritinėlį. Palikite ritinėlius pastovėti, kol atvės.
Kai lietinių ritinėliai atvės - supjaustykite juos, aštriu peiliu, norimo dydžio gabaliukais. 
Skanaus :)



Salotomis įdaryti lietiniai



Labai skani alternatyva tortilijoms ar panašiems suktinukams (wraps).
Lietinius kepiau pagal "Aksominių blynelių" receptą (tik sumažinau cukraus kiekį).
http://skanusgyvenimas.blogspot.com/2011/02/aksominiai-blyneliai.html





Lietiniams:
Kiaušiniai 3 vnt.
Pienas 3 puodeliai
Miltai 1,5 puodelio
Aliejus 3 valgomieji šaukštai
Cukrus 1 valgomasis šaukštas
Jūros druska
Salotoms:
Virtas vištos ketvirtis 1 vnt.
Pekino kopūstas 300 gr.
Pomidorai (dideli) 2 vnt.
Ilgavaisis agurkas 1/3 vnt.
Majonezas
Jūros druska, juodieji pipirai

Salotoms - visas daržoves supjaustykite juostelėmis, pabarstykite druska bei juodaisiais pipirais ir išmaišykite. Vištos ketvirtį nukaulinkite ir mėsą sudėkite į daržoves. Įdėkite majonezo ir viską permaišykite.
Lietiniams - išplakite kiaušinius, tada suberkite cukrų bei druską ir supilkite vieną puodelį pieno (pilant pieną, nenustokite plakti). Palengva, maišant, suberkite miltus ir supilkite likusį pieną. Pabaigoje įmaišykite į tešlą aliejų.
Lietinius kepkite sausoje keptuvėje.
Įdarą dėkite ant šiltų lietinių, susukite ir iš karto valgykite.

2012 m. lapkričio 27 d., antradienis

Kuskusas su vištiena




Paskutiniu metu labai pamėgau kuskusą. Kuskusas su vištiena - itin greitas patiekalas. Puiki išeitis, kai norisi valgyti "čia ir dabar".

3 - 4 žmonėms:
Virtas vištos ketvirtis 1 vnt.
Kuskuso kruopos 200 gr.
Jamar "Meksikietiškos" salotos 1 stiklainiukas
Sviestas
Juodieji pipirai
Aliejaus kepimui

Virtą vištos ketvirtį nusikaulinkite ir mėsą suberkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Pabarstykite juodaisiais pipirais. Kai tik vištiena sušils, supilkite "Meksikietiškas" salotas (su visu skysčiu). Keptuvės turiniui užvirus - suberkite kuskuso kruopas ir atsargiai pamaišykite mentele. Uždenkite dangčiu, išjunkite ugnį ir palikite keptuvę ramybėje 3 min.
Praėjus nurodytam laikui, įjunkite mažiausią ugnį po keptuve. Jos turinį pabarstykite trupučiu sviesto ir kepkite, maišydami šakute, 4 min. Tada keptuvę išjunkite ir dėkitės maistą į lėkštes.
Skanus, sotus patiekalas per 10 - 15 min. (čia su visu pasiruošimu). Kas gali būti geriau? :)