Lengvai paruošiami sultingi kumpeliai. Skanūs tiek karšti, tiek atvėsę, todėl puikiai tinka išvykoms.
3 žmonėms:
Vištos kumpeliai 6 vnt.
Sojų padažas (šviesusis)
Aliejaus kepimui
Tešlai:
Kiaušiniai 2 vnt.
Pienas 1 stiklinė
Miltai 1,5 stiklinės
Cukrus 0,5 šaukštelio
Jūros druska, juodieji pipirai, maltas imbieras
Vištos kumpelius pašlakstykite sojų padažu ir pamarinuokite bent valandą. Kol kumpeliai marinuojasi - pasiruoškite tešlą.
Kiaušinius išsiplakite šluotele, suberkite visus prieskonius bei cukrų ir dar paplakite. Plakdami supilkite pieną, paskui iš lėto suberkite miltus. Tešla turėtų būti tiršta.
Pasimarinavusius vištos kumpelius sudėkite į tešlą. Keptuvėje įkaitinkite nemažą kiekį aliejaus ir dėkite vištieną. Kepkite ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu. Kai viena pusė apskrus, apverskite.
Man tešlos šiek tiek liko, dar butų galima apvolioti apie porą kumpelių.
Gal šis patiekalas ir ne pats sveikiausias, bet labai skanus :)
Pirmą kartą Sibiro barščių paragavau buvusioje "Šešupėje". Kadangi paliko įspūdį - pagrindines sudedamąsias dalis pamenu iki šiol. Taigi atgaminau Sibiro barščius pagal save. Skanūs, kvapnūs ir sotūs. Bus verdami dažnai :)
Kopūstas 600 gr.
Bulvės (nedidelės) 4 vnt.
Morka 0,5 vnt.
Marinuotų burokėlių sunka 1 stiklinė
Prieskonių mišinys sriuboms:
http://tingiojikiaulyte.blogspot.com/2012/03/mano-naudojami-prieskoniai-po-teisybei.html
Frikadelėms:
Kiaulienos faršas 400 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Manų kruopos ar džiūvėsėliai
Prieskonių mišinys maltai mėsai:
http://tingiojikiaulyte.blogspot.com/2012/03/mano-naudojami-prieskoniai-po-teisybei.html
Užsikaiskite maždaug 3 litrus vandens ir kol vanduo užvirs - susiminkykite, iš nurodytų produktų, kukuliukų masę. Manų kruopų ar džiūvėsėlių aš dedu apie porą saujų. Susipjaustykite morkos gabaliuką griežinėliais. Vandeniui užvirus, drėgnomis rankomis formuokite kukuliukus ir meskite į puodą. Ten pat sudėkite morkos griežinėlius ir prieskonių mišinį sriubai. Virkite, ant nedidelės ugnies, 10 minučių.
Kol viskas verda - susipjaustykite kopūstą ir bulves. Praėjus nurodytam laikui, suberkite kopūstą į puodą ir virkite dar 10 min. Tada sudėkite bulves ir toliau virkite 10 min.
Nuo virimo pradžios praėjus 30 min. - supilkite marinuotų burokėlių sunką, užvirkite ir išjunkite puodą.
Palikite išjungtą puodą 10 min ant viryklės "susistovėti".
Marinuotų burokėlių sunką aš gaunu tiesiog nusunkusi stiklainiuką (tirščius suvalgom su antraisiais patiekalais). Taip pat galite naudoti lenkišką koncentratą barščiams (užsienyje jo būna lenkiškų prekių parduotuvėse).
Vištienos kepsniai su pomidorais - tikrai pagyvins jūsų stalą. Kepant kepsnius, pomidorų sultys įsigeria ir prideda skonio.
4 žmonėms:
Vištos krūtinėlė (didelė) 1 vnt.
Pomidorai (nedideli) 2 vnt.
Kiaušiniai 2 vnt.
Džiūvėsėliai
Jūros druska, juodieji pipirai, kvapieji pipirai, džiovintas bazilikas
Vištos krūtinėlę padalinkite į 4 dalis, ištrinkite visais nurodytais prieskoniais (išskyrus baziliką). Pomidorus susipjaustykite riekelėmis ir pabarstykite jūros druska, juodaisiais pipirais bei džiovintu baziliku. Išsiplakite kiaušinius, skardą užtieskite kepimo popieriumi ir įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Vištieną mirkykite kiaušinio plakinyje, voliokite džiūvėsėliuose. Tada ant kiekvieno kepsnio uždėkite pomidoro griežinėlių, prispauskite pirštais ir dar kartą pamerkite į kiaušinio plakinį.
Paruoštus kepsnius sudėkite ant skardos ir kiškite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 30 min. (kepimas "viršus - apačia").
Rekomenduoju valgyti su padažu, nes vis tik krūtinėlė sausoka mėsa.