Pačią sriubos idėją pasiėmiau iš blogo "Skanus gyvenimas". Labai ačiū Ilonai už puikų receptą.
http://skanusgyvenimas.blogspot.com/2011/03/svieziu-kopustu-sriuba-su-lydytu.html
Taigi, norėjau virtis sriubą pagal Iloną, bet apsižiūrėjau, kad namie neturiu nei manų kruopų, nei lydyto sūrelio. Į parduotuvę eiti patingėjau ir nusprendžiau suktis iš to - ką turiu. Rezultatas tikrai nustebino. Išsiviriau labai skanią kopūstų sriubą.
Kopūstas 700 gr.
Vanduo 1,5 litro
Morka nedidelis gabaliukas
Bulvės 2 vnt. (didelės)
Sviestas 50 gr.
Džiuvėsėliai 2 valgomieji šaukštai
Grietinė (riebi) 200 gr.
Sultinio kubeliai, juodieji pipirai
Kopūstą susipjaustykite juostelėmis, bulves - kubeliais, morkos gabaliuką sutarkuokite burokine tarka. Į puodą dėkite sviestą ir suberkite visas daržoves. Maišydami kepkite kokias 5 - 7 minutes. Tada į puodą supilkite verdantį vandenį (labai patogu užpilti iš elektrinio arbatinuko), sudėkite sultinio kubelius ir berkite juodųjų pipirų. Pavirkite 20 minučių, tada suberkite džiuvėsėlius ir gerai išmaišykite. Pavirkite dar 5 minutes ir sudėkite grietinę. Sriubai užvirus - puodą išjunkite ir pilkitės į lėkštes.
Sriuba tinkama vegetarams, neapsunkina skrandžio. Žodžiu, gėris :)