Skanūs tiek šilti, tiek šalti. Nereikalaujantys darbo ir labai skanūs :)
4 asmenims:
Vištienos faršas 500 gr.
Pievagrybiai 150 gr.
Sezamo sėklos 50 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiuvėsėliai
Sojų padažas (šviesusis) 2 valgomieji šaukštai
Žuvies padažas 2 valgomieji šaukštai
Vusterio padažas
Aliejaus kepimui
Padažui:
Sojų padažas (šviesusis) 2 valgomieji šaukštai
Žuvies padažas 2 valgomieji šaukštai
Citrinos sultys (0,5 didelės sultingos citrinos)
Rudasis cukrus 2 arbatiniai šaukšteliai
Maltas imbieras
Maltą vištieną užpilkite sojų bei žuvies padažais ir pašlakstykite Vusterio padažu. Suberkite labai smulkiai pjaustytus pievagrybius ir sezamo sėklas, įmuškite kiaušinį. Viską gerai išmaišykite ir berkite kelias saujas džiuvėsėlių (berkite tiek, kad galėtumėte maltinukus formuoti rankomis).
Formuokite nedidelius plokščius kotletukus ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių.
Kol maltinukai kepa, susimaišykite visus padažo ingredientus. Apskrudusius maltinukus užpilkite padažu, ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 min.
Galima valgyti ne tik su ryžiais ar daržovėmis. Man buvo labai skanu su virtais grikiais.