2013 m. liepos 11 d., ketvirtadienis

Žuvies blynai su įdaru




Greitai paruošiami žuvies blynai, puikus meniu paįvairinimas, kai norisi ko nors, bet nėra noro gaišti laiko virtuvėje.

6 blynams:
Lašišos faršas 700 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Miltai 4 valgomieji šaukštai (su kaupu)
Jūros druska, juodieji pipirai, kvapieji pipirai
Aliejaus kepimui
Įdarui
Tepamas pelėsinis sūris Memel Blue su saulėje džiovintais pomidorais

Lašišos faršą atsišildykite ir pabarstykite nurodytais prieskoniais. Įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Tešla turėtų būti tiršta ir kabinama šaukštu.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir šaukštu dėkite tešlos, formuodami blynus. Ant kiekvieno blyno viršaus dėkite po arbatinį šaukštelį tepamo pelėsinio sūrio. Tada ant sūrio viršaus užpilkite žuvies tešlos, taip, kad uždengtų sūrį (viską ruoškite Kėdainių blynų principu).
Kepkite ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu. Kai viena pusė apskrus, apverskite.
Skanaus :)
 

2013 m. liepos 9 d., antradienis

Folijoje keptos šviežios bulvės




Sezoninis patiekalas, be jokiu pretenzijų. Paruošiamas be vargo, suvalgomas labai greitai.

Bulvės (šviežios)
Jūros druska, kmynai
Įdarui:
Memel Blue tepamas pelėsinis sūris su saulėje džiovintais pomidorais
Memel Blue tepamas pelėsinis sūris su prieskoniais
Tepama varškė "Rytas"

Bulves gerai nuplaukite ir pabarstykite jūros druska bei kmynais. Suvyniokite kiekvieną bulvę į folija ir kiškite į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"). Vidutinio dydžio bulves aš kepiau 50 min.
Iškepusias bulves ištraukite iš orkaitės, išvyniokite ir kiekvieną pjaukite kryžmai. Į pjūvio vietą pridėkite pasirinkto įdaro ir gražinkite į orkaitę dar 5 min.
Labai skanu su kefyru.