Labai rekomenduoju. Sotu, bet neapsunkina skrandžio.
2 žmonėms:
Vištienai:
Vištų kumpeliai 4 vnt.
Medus 1 valgomasis šaukštas
Garstyčios (aštrios) 1 valgomasis šaukštas
Raudonojo vyno actas 3 valgomieji šaukštai
Jūros druska, juodieji pipirai
Kukurūzams:
Saldžiųjų kukurūzų burbuolės 2 vnt.
Sviestas
Jūros druska
Likusiam garnyrui:
Šparaginės pupelės 100 gr.
Vištų kumpelius pasūdykite bei papipirinkite. Sumaišykite medų, garstyčias, raudonojo vyno actą ir užpilkite ant kumpelių. Palikite pasimarinuoti bent valandai.
Praėjus nurodytam laikui, vištieną (su visu marinatu) kiškite į 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia") ir kepkite 30 - 35 min.
Kol kumpeliai kepa, pasiruoškite garnyrą. Gilioje keptuvėje užvirkite vandenį ir sudėkite nuplautas, bet neluptas kukurūzų burbuoles. Vandens jokiu būdu nesūdykite. Ten pat sumeskite ir šparagines pupeles,kurioms prieš tai nukarpykite galus. Virkite 10 min.
Po 10 min kiaurasamčiu išgriebkite daržoves ir išpilkite vandenį. Šparagines pupeles įmeskite į iškepusių kumpelių padažą. Ir kol jos prisigers skonio, pabaikite ruošti kukurūzus.
Virtas kukurūzų burbuoles nulupkite. Toje pačioje keptuvėje, kurioje virėte, išlydykite gabaliuką sviesto, sudėkite kukurūzus. Pasūdykite ir vartydami apvoliokite svieste taip, kad pasidengtų visa burbuolė. Kai tik padengsite kukurūzų burbuoles sviestu ir druska - dėliokitės viską į lėkštes.
Skanus tiek šiltas, tiek šaltas. Itin paprastai paruošiamas.
Tešlai:
Miltai 6 valgomieji šaukštai (su kaupu)
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Kiaušiniai 3 vnt.
Grietinė (30 proc.) 400 gr.
Cukrus 1 valgomasis šaukštas
Jūros druska
Įdarui:
Kiaulienos faršas 400 gr.
Pomidorai (vidutiniai) 2 vnt.
Raudonoji paprika ( vidutinė) 1 vnt.
Raudonojo vyno actas 1 valgomasis šaukštas
Jūros druska, juodieji pipirai
Aliejaus kepimui
Viršaus pabastymui:
Tarkuotas fermentinis sūris 100 gr.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Kitame dubenyje susiplakite kiaušinius iki putų. Į išplaktus kiaušinius suberkite cukrų, druską ir dar truputį paplakite. Sudėkite grietinę į plakinį, tada viską gerai išmaišykite šluotele. Į kiaušinių ir grietinės mišinį palengva, maišant, suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite faršą ir pabarstykite jūros druska bei juodaisiais pipirais. Kepkite maišydami, kad faršas subyrėtų gabaliukais. Faršui apskrudus, į keptuvę sudėkite kubeliais pjaustytą raudonąją papriką bei smulkintus pomidorus. Vėl pasūdykite, pabarstykite juodaisiais pipirais, supilkite raudonojo vyno actą. Viską išmaišykite, keptuvę uždenkite ir troškinkite, ant mažiausios ugnies, 15 min.
Kepimo formą, atsegamais kraštais, išklokite kepimo popieriumi ir supilkite pusę tešlos. Ant viršaus atsargiai užpilkite keptuvės turinį (su visomis atsiradusiomis sultimis) ir įdarą uždenkite likusia tešla. Pyrago viršų pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu (aš naudojau Ementalio tipo sūrį).
Paruoštą formą kiškite į 190 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"), kepkite 40 - 45 min. Ištraukę leiskite truputį pravėsti, tada pjaustykite.
Skanaus :)