2014 m. spalio 15 d., trečiadienis

Karamelinė kiauliena




Tikrasis greitas maistas. Tik iš anksto reiktų užsimarinuoti ir pasiruošti garnyrą. Puikus skonis per 10 min.

Plonai pjaustyta kiaulienos nugarinė 5 gabaliukai (apie 300 gr.)
Cukrus 1 valgomasis šaukštas
Aitriosios paprikos milteliai
Sojų padažas
Aliejus
Padažui:
Baltojo vyno actas 4 valgomieji šaukštai
Sojų padažas 3 valgomieji šaukštai

Kiaulienos nugarinę jau pirkau plonai supjaustytą, todėl nebereikėjo vargintis pjaustant. Mėsos gabaliukus ištrinkite aitriosios paprikos milteliais, pašlakstykite sojų padažu ir palikite valandai pasimarinuoti.
Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus (aliejaus pilkite minimaliai) ir išbarstykite šaukštą cukraus per visą keptuvę. Sudėkite kiaulieną ant cukraus. Kepkite ant vidutinės ugnies kiekvieną pusę po 2 - 3 min. Iškepus trumpam atsidėkite kiaulieną į šoną.
Susimaišykite baltojo vyno actą, sojų padažą ir supilkite į keptuvę, kurioje kepė mėsa. Pakaitinkite maišydami, ant mažiausios ugnies, 2 min. Tada užpilkite kepsnelius.
Siūlau valgyti su šviežių kopūstų salotomis ir įvairiomis kruopomis.