2013 m. rugpjūčio 2 d., penktadienis

Makaronai su tunu




Itin greitai paruošiami. Labai tinka, kai pareinate alkani po sunkios darbo dienos, bet gaminti jėgų nebėra.

3 žmonėms:
Makaronai 1 pakelis
Tunas aliejuje 2 skardinės
Grietinė 200 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai

Makaronus (aš naudoju itališkus "sraigtelius") išvirkite pasūdytame vandenyje, tik nepervirkite. Juos nukoškite ir suberkite į dubenį. Ant makaronų supilkite tuną (su visu aliejum), grietinę ir pabarstykite juodaisiais pipirais. Viską gerai išmaišykite ir dėliokite į lėkštes.
Prie šių makaronų siūlau pasipjaustyti šviežių daržovių.

2013 m. liepos 31 d., trečiadienis

Cukinijų blynai su lašiša




Kaip ir daugelis, šiuo metu naikinu cukinijas. Blynai skirti dar vienam cukinijų naikinimo būdui :).

Miltai 6 valgomieji šaukštai (su kaupu)
Kiaušiniai 2 vnt.
Grietinė (30 proc.) 300 gr.
Cukrus 1 valgomasis šaukštas
Cukinija (tarkuota) truputį daugiau nei 1 puodelis (300 ml)
Tarkuotas fermentinis sūris 100 gr.
Šaltai rūkytos lašišų nugarėlės 100 gr.
Juodieji pipirai
Aliejaus kepimui

Dubenyje susiplakite kiaušinius. Į išplaktus kiaušinius suberkite cukrų ir dar truputį paplakite. Sudėkite grietinę į plakinį ir viską gerai išmaišykite šluotele. Į kiaušinių ir grietinės mišinį palengva, maišant, suberkite miltus.
Fermentinį sūrį (aš naudojau "Goudos" sūrį) ir cukiniją sutarkuokite per "burokinę" tarką (cukinijos nusunkti nereikia), lašišų nugarėles pasmulkinkite ir suberkite į blynų tešlą. Ten pat berkite žiūpsnį juodųjų pipirų. Viską gerai permaišykite.
Įkaitinkite keptuvę, ją patepkite trupučiu aliejaus ir pilkite blynų tešlos, šaukštu formuodami nedidelius blynus. Kepkite ant vidutinės ugnies, verskite tik tada, kai gerai apskrus.
Patogiausia vartyti 2 mentelėm. Siūlau valgyti su grietine.