2012 m. rugpjūčio 29 d., trečiadienis

Kopūstų - grybų sriuba



Labai skani ir kvapni. Greitai dingstanti nuo stalo.

Kopūstas 200 gr.
Miško grybai (apvirti) 7 didelės saujos
Bulvės 2 vnt.
Morka 0,5 vnt.
Grietinė 100 gr.
Sviestas 50 gr.
Džiūvėsėliai
Sultinys 1,5 litro
Juodieji pipirai






Kopūstą supjaustykite juostelėmis, bulves - kubeliais, o pusę morkos sutarkuokite (per burokinę tarką). Puode ištirpdykite sviestą ir į jį sudėkite pjaustytas daržoves bei grybus. Kepkite viską, vis pamaišydami, 4 - 5 min.
Tada į puodą supilkite verdantį sultinį ir įberkite juodųjų pipirų. Virkite, ant mažiausios ugnies, 20 min. Praėjus nurodytam laikui, įberkite saują džiūvėsėlių. Viską gerai išmaišykite ir virkite dar 5 min. Nuo virimo pradžios praėjus 25 min. -  sudėkite į puodą grietinę, išmaišykite ir išjunkite ugnį.
Man labai skanu valgyti su sultinio skrebučiais.
http://tingiojikiaulyte.blogspot.com/2012/08/sultinio-skrebuciai.html
Soti, tiršta ir kvepianti mišku. Skanaus :)

Sultinio skrebučiai



Mano mamos receptas :)

Kiaušinis 1vnt.
Pienas 1 valgomasis šaukštas
Batonas 5 - 6 riekelės
Sviestas 50 gr.
Jūros druska






Kiaušinį išsiplakite su pienu ir druska. Batono riekeles mirkykite plakinyje ir dėkite į keptuvėje įkaitintą sviestą. Kepkite, iš abiejų pusių, (ant nedidelės ugnies) kol gražiai pagels.
Minkšti ir sotūs. Itin skanu skrebučius valgyti prie įvairių sriubų ar paprasčiausio vištienos sultinio.

2012 m. rugpjūčio 28 d., antradienis

Liežuvio salotos



Labai paprastai ir greitai paruošiamos salotos. Itin tinka, kai tenka skubiai pavaišinti svečius.

Virtas liežuvis (vidutinis) 1 vnt.
Agurkai (dideli trumpavaisiai) 3 vnt
Morka 1 vnt.
Jūros druska
Majonezas

Agurkus ir liežuvį (aš naudojau kiaulės) supjaustykite juostelėmis, morką sutarkuokite (per burokinę tarką). Daržoves pabarstykite jūros druska, sudėkite liežuvio juosteles ir majonezą. Viską išmaišykite ir patiekite.
Labai skanu valgyti su karštomis bulvėmis.
Aš naudojau Daumantų majonezą be priedų. Visas paruošimas - ne daugiau, kaip 10 min.

2012 m. rugpjūčio 26 d., sekmadienis

Spaghetti su naminiu padažu



Sotus ir skanus patiekalas. Su nuostabiai kvepiančiu naminiu padažu.

3 - 4 žmonėms:
Spagečiai 400 gr.
Jūros druska
Padažui:
Malta mėsa (aš naudojau maltą kiaulieną) 300 gr.
Raudoji paprika (didelė) 1 vnt.
Pomidorai (dideli) 3 vnt.
Baltojo vyno actas 3 valgomieji šaukštai
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai, raudonoji (saldžioji) paprika, čili milteliai, džiovintas bazilikas
Aliejaus kepimui

Maltą mėsą pabarstykite visais nurodytais prieskoniais, išskyrus džiovintą baziliką. Mėsą atsidėkite į šoną ir imkitės daržovių. Supjaustykite papriką (nepamirškite prieš tai išimti jos sėklų) bei pomidorus kubeliais ir sutrinkite blenderiu. Į sutrintas daržoves berkite jūros druskos, juodųjų pipirų, džiovinto baziliko ir supilkite baltojo vyno actą.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite maltą mėsą. Kepkite, nuolat maišydami, ant didelės ugnies. Kai tik mėsa apskrus ir subyrės gabaliukais, supilkite trintas daržoves. Viską išmaišykite, ugnį sumažinkite iki minimalios ir uždenkite dangčiu. Padažą troškinkite maždaug 15 min.
Kol padažas burbuliuoja, pasūdytame vandenyje išsivirkite spagečius.
Spagečius dėliokite į lėkštes ir užpilkite paruoštu padažu.
Patiekalo paruošimas itin greitas. Visi malimai užtrunka tik 2 - 3 minutes. Padažas itin kvapnus ir skanus :)