2012 m. rugpjūčio 26 d., sekmadienis

Spaghetti su naminiu padažu



Sotus ir skanus patiekalas. Su nuostabiai kvepiančiu naminiu padažu.

3 - 4 žmonėms:
Spagečiai 400 gr.
Jūros druska
Padažui:
Malta mėsa (aš naudojau maltą kiaulieną) 300 gr.
Raudoji paprika (didelė) 1 vnt.
Pomidorai (dideli) 3 vnt.
Baltojo vyno actas 3 valgomieji šaukštai
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai, raudonoji (saldžioji) paprika, čili milteliai, džiovintas bazilikas
Aliejaus kepimui

Maltą mėsą pabarstykite visais nurodytais prieskoniais, išskyrus džiovintą baziliką. Mėsą atsidėkite į šoną ir imkitės daržovių. Supjaustykite papriką (nepamirškite prieš tai išimti jos sėklų) bei pomidorus kubeliais ir sutrinkite blenderiu. Į sutrintas daržoves berkite jūros druskos, juodųjų pipirų, džiovinto baziliko ir supilkite baltojo vyno actą.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite maltą mėsą. Kepkite, nuolat maišydami, ant didelės ugnies. Kai tik mėsa apskrus ir subyrės gabaliukais, supilkite trintas daržoves. Viską išmaišykite, ugnį sumažinkite iki minimalios ir uždenkite dangčiu. Padažą troškinkite maždaug 15 min.
Kol padažas burbuliuoja, pasūdytame vandenyje išsivirkite spagečius.
Spagečius dėliokite į lėkštes ir užpilkite paruoštu padažu.
Patiekalo paruošimas itin greitas. Visi malimai užtrunka tik 2 - 3 minutes. Padažas itin kvapnus ir skanus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą