Receptą radau čia:
http://surfingtheworldcuisine.blogspot.com/2012/10/cauliflower-fritters-kalafijoro.html
Labai mėgstu kalafiorus visokiais pavidalais, persidariau šį receptą savaip ir gavau fantastišką patiekalą. Kiekviena pasitaikančia proga vis gaminsiu, nes labai skanu :) .
2 - 3 žmonėms:
Kalafioras (nedidelis) 1vnt.
Kiaušinis 1vnt.
Miltai 0,5 stiklinės
Tarkuotas fermentinis sūris 100 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai
Džiūvėsėlių apvoliojimui
Aliejaus kepimui
Kalafiorą išskirstykite žiedynais, suberkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir virkite maždaug 15 min. Tada nusunkite ir sutrinkite bulvių trintuve. Sutrintą kalafiorą palikite atvėsti.
Kai tik trinta masė atvės, įberkite juodųjų pipirų, įmuškite kiaušinį ir suberkite tarkuotą sūrį bei miltus. Viską paminkykite drėgnomis rankomis (masė lipni), formuokite kepsniukus ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
Paruoštus kepsnelius dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite, ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu. Apverskite tada, kai gerai apskrus. Aš varčiau dviejų mentelių pagalba.
Man šis patiekalas buvo puikus atradimas. Valgėme su majonezu. Skanaus :)