2012 m. lapkričio 17 d., šeštadienis

Blyneliai su rikota




Skanūs sotūs kasdieniniai blyneliai.

Rikotos sūris 250 gr.
Kiaušinis 1 vnt
Miltai 1 stiklinė
Pienas 2 stiklinės
Cukrus 2 valgomieji šaukštai
Jūros druska
Aliejaus kepimui

Kiaušinį išsiplakite šluotele. Plakdami įberkite žiupsnelį druskos bei cukrų, supilkite stiklinę pieno. Sudėkite rikotą ir gerai ištrinkite šaukštu. Maišant suberkite miltus bei likusį pieną. Blynų tešlą palikite pastovėti valandai.
Kepkite įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies. Kadangi blyneliai minkštučiai - aš varčiau 2 mentelėmis.
Valgėme su grietininiu pudingu (iš pakelio) ir vaisiais. Skanaus :)

2012 m. lapkričio 15 d., ketvirtadienis

Silkės suktinukai su sūriu




Labai paprastai paruošiamas užkandis, kuriuo ne gėda pavaišinti svečius.




Marinuotos silkės file
Saulėgražų branduoliai (neskrudinti)
Fermentinis sūris

Marinuotos silkės file išsidėliokite lėkštėje, oda į apačią. Pabarstykite silkę saulėgražų branduoliais (neskrudintais, nesūdytais), ant saulėgražų dėkite plonas fermentinio sūrio juosteles. Paruoštą silkės filė susukite, kilimo vyniojimo principu, į suktinuką. Suktinuką sutvirtinkite dantų krapštuku.
Suktinukus uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve kelias valandas, kad saulėgražos suminkštėtų.
Visas paruošimas užtruks vos kelias minutes.

2012 m. lapkričio 13 d., antradienis

Miežiniai kepsneliai




Dažnai gaminu įvairias košes su mėsa. Kartais jų lieka ir rytojui. Ačiū G. Ramsay už idėją, ką daryti su tokių košių likučiais. Tiesa, jis tai siūlė daryti su risotto likučiais, bet įsitikinau, kad jo idėja puikiai tinka ir kitoms kruopoms.






Miežių košei su mėsa:
Miežių kruopos 2 virimo maišeliai (2x100 gr.)
Virtas vištos ketvirtis
Pomidorų padažas 3 - 4 valgomieji šaukštai
Jūros druska, juodieji pipirai
Aliejaus kepimui
Miežiniams kepsneliams:
Miežių košė su mėsa
Fermentinis sūris
Kiaušinis 1 vnt
Apvoliojimui:
Miltai
Džiūvėsėliai
Aliejaus kepimui





Miežių kruopas dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 20 min. Kol kruopos verda - nusikaulinkite virtą vištos ketvirtį. Miežiams išvirus, keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite nukaulintą vištieną. Mėsą pabarstykite juodaisiais pipirais, suberkite virtas miežių kruopas, supilkite pomidorų padažą. Viską išmaišykite ir troškinkite uždengę dangčiu, ant mažiausios ugnies, 5 min.
Viskas - košė paruošta.
Atvėsusiusią košę naudokite kepsneliams. Išsiplakite kiaušinį, fermentinį sūrį susipjaustykite storais kubeliais. Drėgnomis rankomis kabinkite košės, išplokite ir dėkite fermentinio sūrio kubelį. Suformuokite kotletą ir apvoliokite miltuose. Tada kepsnelį mirkykite kiaušinio plakinyje ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
Paruoštus kepsnelius dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Iš nurodyto kiekio košės - man išėjo 8 nemaži kepsneliai. Siūlau valgyti su daržovėmis. Man labai patiko, bandysiu ir su kitomis kruopų košėmis. Skanaus :)