2013 m. gegužės 27 d., pirmadienis

Rabarbarų pyragas




Labai lengvas, labiau net į rūgštumą (jei trūksta saldumo - iškepusį barstykite cukraus pudra). Man saldumo netrūko, namiškiams irgi, todėl pyragas dingo rekordiniu greičiu. Didžiausias darbas susipjaustyti rabarbarus. 




Kondensuotas pienas 1 skardinė
Kiaušiniai 3 vnt.
Miltai 6 valgomieji šaukštai (su kaupu)
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštukas
Rabarbarai (apie 24 cm ilgio) 10 vnt.
Cinamonas

Plakikliu susiplakite kiaušinius iki putų. Supilkite kondensuotą pieną ir dar paplakite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir iš lėto, maišydami, suberkite į tešlą.
Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Supjaustytus pabarstykite cinamonu.
Paruoštą pusę tešlos supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą (aš naudojau atsegamais kraštais), ant viršaus berkite rabarbarų gabaliukus ir viską užpilkite likusia tešla. Paruoštą formą kiškite į įkaitintą 190 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"). Kepkite maždaug 40 min.
Ištraukę iškepusį pyragą, palaukite kol atvės.
Bus kartojamas dar ne kartą, nes nesu mačius taip greitai suvalgyto pyrago :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą