Itin paprastai paruošiamas vegetariškas patiekalas. Nors nesame vegetarai, bet mūsų šeimoje šis patiekalas - vienas mėgiamiausių.
3 žmonėms:
Šparaginės pupelės 1kg.
Fermentinis sūris (tarkuotas) 200 gr.
Baltojo vyno actas 4 valgomieji šaukštai
Jūros druska, juodieji pipirai
Aliejaus kepimui
Šparagines pupeles nusiplaukite ir nukarpykite galus. Didesnes kirpkite per pusę (tam aš naudoju kanceliarines žirkles). Kol dorojate pupeles, užsikaiskite puodą su vandeniu.
Pupeles berkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 10 min. Kol šparaginės pupelės verda, keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus.
Praėjus nurodytam laikui, pupeles nusunkite ir supilkite į įkaitusią keptuvę. Jas pabarstykite juodaisiais pipirais ir užpilkite baltojo vyno actu. Viską gerai išmaišykite ir suberkite tarkuotą sūrį. Keptuvę uždenkite dangčiu, ugnį sumažinkite iki minimalios ir kepkite kol išsilydys sūris. Tada dėkitės į lėkštes.
Pupelės traškios, aštrokos (aš nepagailiu pipirų), neapsunkinančios skrandžio. Galėčiau jas valgyti kasdien :) . Negalintiems be mėsos - tai puikus garnyras kepsniams. Skanaus :)