2012 m. rugpjūčio 13 d., pirmadienis

Provanso pomidorai



Atostogaudama varčiau senus žurnalus. Ir sename "Moters" numeryje radau Provanso pomidorus. Labai dėkinga už receptą. Itin paprastas paruošimas, o skonis puikus.

Pomidorai (dideli, kietoki) 9 vnt.
Kiaulienos faršas 500 gr.
Parmezano sūris (tarkuotas) 50 gr.
Prieskonių mišinys maltai mėsai :
http://tingiojikiaulyte.blogspot.com/2012/03/mano-naudojami-prieskoniai-po-teisybei.html
Nuo savęs pridėjau:
Goudos fermentinio sūrio (smulkiai tarkuoto) 100 gr.
Išskobtus pomidorus pabarsčiau: juodaisiais pipirais, džiovintais salierų lapeliais, baziliku.

Kiaulienos faršą pabarstykite prieskonių mišiniu ir atsidėkite į šoną. Nupjaukite pomidorų viršų ir išskobkite vidų. Aš palikau storesnes sieneles ir šiek tiek sulčių viduje. Išskobtus pomidorus pabarstykite nurodytais prieskoniais.
Kai pomidorai bus paruošti įdarymui - įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių (kepimas "viršus - apačia" ). Mėsą sumaišykite su tarkuotais sūriais ir šiuo mišiniu įdarykite pomidorus. Pripildytus pomidorus dėliokite ant, kepimo popieriumi užtiestos, skardos ir kiškite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 40 min.
Aš kepiau kartu su aštriomis bulvėmis.
Provanso pomidorai labai sultingi ir sotūs. Mūsų namuose bus ruošiami dar ne kartą.

1 komentaras: