Neseniai sužinojau, kad malta vištiena ir varškė labai gerai dera. Iš anksčiau žinojau, kad lašiša vištienos maltinukuose tikrai skanu. Todėl nusprendžiau sujungti viską į vieną patiekalą. Ir tikrai nenusivyliau. Naudojau itin skanų tepamą varškės sūrelį Piątnica (kurį rekomenduočiau ir šiaip valgyti) su lašiša.
2 - 3 žmonėms:
Malta vištiena 400 gr.
Tepamas varškės sūrelis su lašiša 150 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiuvėsėliai
Jūros druska, juodieji pipirai, čili dribsniai
Aliejaus kepimui
Padažui:
Sviestas 50 gr.
Grietinė 2 valgomieji šaukštai (su kaupu)
Jūros druska
Maltą vištieną sumaišykite su varškės sūreliu (Piątnica Twoj Smak Puszysty). Pabarstykite visais nurodytais prieskoniais ir įmuškite kiaušinį. Berkite kelias saujas džiūvėsėlių ir susiminkykite kotletinę masę.
Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus. Drėgnomis rankomis formuokite kotletukus ir dėkite į keptuvę. Kepkite ant nedidelės ugnies, iš abiejų pusių, uždengę dangčiu.
Kol kotletai kepa, pasiruoškite padažą. Nedideliame priekaistuvyje išlydykite sviestą. Berkite druskos, sudėkite grietinę ir išmaišykite.
Kotletams apskrudus, užpilkite juos paruoštu padažu. Išjunkite ugnį ir palikite uždengtą keptuvę 10 min. ramybėje, kad susigertų padažas.
Skanaus :)