Kai pabosta tradiciniai kotletai - siūlau pasigaminti šių maltinukų. Paruošimas tikrai paprastas. Sultingi, skanūs netradiciniai maltinukai.
2 dideliems maltiniams:
Malta kiauliena su jautiena (faršas) 350 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiuvėsėliai
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Aliejaus kepimui
Sultinys troškinimui 0,5 puodelio
Įdarui:
Pomidorai (kuo mažesni) 2 vnt.
Tepama varškė 80 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai
Iš nurodytų produktų susiminkykite maltinukų masę ir atsidėkite į šoną. Pomidorų viršų nupjaukite ir išskobkite vidų šaukšteliu. Man nepavyko rasti mažų pomidorų, todėl maltiniai išėjo labai dideli. Išskobtų pomidorų vidų pabarstykite jūros druska bei juodaisiais pipirais ir prikimškite tepamosios varškės (aš naudojau sveriamą "Rytas" varškę). Įdarytus pomidorus uždenkite, kaip dangteliu, nupjautuoju jų viršum.
Kabinkite faršo masės, išplokite tarp delnų paplotėlį ir aplipdykite įdarytą pomidorą. Paruoštus maltinius dėkite į įkaitintą aliejų ir kepkite ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Tada supilkite sultinį, ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir patroškinkite 15 min.
Siūlau valgyti su šviežiomis bulvėmis.