Įdarytos paprikos - mano šeimos mėgiamas patiekalas. Visada gaminu pagal tą patį receptą, todėl šį patiekalą paruoščiau net miegodama. Įdarymui visada renkuosi baltąsias paprikas, troškinamos jos išlaiko formą, be to yra intensyvesnio skonio nei raudonosios saldžiosios paprikos.
8 paprikoms :
Baltosios paprikos 8 vnt.
Prieskonių mišinys sriuboms :
http://tingiojikiaulyte.blogspot.com/2012/03/mano-naudojami-prieskoniai-po-teisybei.html
Pomidorų padažas 100 gr.
Įdarui :
Kiaulienos faršas 500 gr.
Kiaušinis
Ryžiai 125 gr. (virimo maišelis)
Prieskonių mišinys maltai mėsai :
Garnyrui :
Bulvės 1 kg
Grietinė
Ryžių maišelį išvirkite pasūdytame vandenyje ir atvėsinkite. Faršą pabarstykite prieskoniais maltai mėsai. Kol ryžiai vėsta, nupjaukite paprikų viršų ir išimkite sėklas. Nusiskuskite bulves ir užkaiskite tikrai didelį puodą.
Kai ryžiai atvės - iš jų, kiaulienos ir kiaušinio susiminkykite "balandėlinį" įdarą. Paruošta mase įdarykite paprikas.
Kai puodas užvirs - suberkite prieskonių mišinį sriuboms. Sudėkite bulves (vidutinių nepjausčiau, dideles pjoviau per pusę), o ant jų paprikas. Vandens puode turi būti tiek, kad viską apsemtų. Sudėję bulves ir paprikas, į puodą įpilkite pomidorų padažo.
Viską troškinkite 30 min. Praėjus nurodytam laikui - dėkitės maistą į lėkštes. Aš valgau su grietine.
Nuo troškinimo likusį skystį paverčiu paprikų sriuba:
http://tingiojikiaulyte.blogspot.com/2012/08/papriku-sriuba.html
http://tingiojikiaulyte.blogspot.com/2012/08/papriku-sriuba.html
įdarytos paprikos visada skanu, o kiaulytė nuotraukoje graži!
AtsakytiPanaikintiLabai ačiū :). Kiauliuko vardas Larsas :)
AtsakytiPanaikinti