Puikus pasirinkimas atostogaujant, kai nesinori apsiversti puodais ar dubenimis. Paprastas, bet labai skanus troškinys.
3 žmonėms :
Kiauliena 300 gr.
Pievagrybiai 300 gr.
Bulvės 1 kg.
Vanduo 1 litras
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai, raudonoji (saldžioji) paprika, uoginė paprika
Sultinio kubeliai
Kiaulieną susipjaustykite nedideliais gabaliukais ir pabarstykite visais nurodytais prieskoniais. Pievagrybius sulaužykite stambiais gabalais. Puode užvirkite vandenį su sultinio kubeliais. Mėsą ir pievagrybius dėkite į verdantį vandenį, įberkite juodųjų pipirų. Troškinkite, ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu 15 min.
Kol kiauliena ir pievagrybiai troškinasi, nusiskuskite ir susipjaustykite bulves.
Praėjus nurodytam laikui - į puodą suberkite bulvių gabaliukus ir troškinkite dar 15 min. Kai nuo troškinimo pradžios bus praėjęs pusvalandis, išjunkite puodą ir dėkitės į lėkštes.
Aš valgau su grietine ir daržovėmis.
Šis patiekalas, puiki išeitis tiems, kas atostogaudami, iš šeimininkės, iškaulina tik vieną puodą :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą