2014 m. spalio 7 d., antradienis

Kepti varškėčiai su lašiša




Kasdieninio maisto paįvairinimas. Skanus, greitai paruošiamas patiekalas.



3 žmonėms:
Varškėčiams:
Varškė 400 gr.
Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 1 puodelis 
Šaltai rūkytos lašišų nugarėlės 100 gr.
Cukrus 1 valgomasis šaukštas
Aitriosios paprikos (čili) milteliai
Aliejaus kepimui
Padažui:
Sviestas 50 gr.
Grietinė 100 gr.
Jūros druska

Varškę ištrinkite su kiaušiniais, cukrumi ir atriąja paprika (druskos nereikia, nes lašišų nugarėlės duoda užtektinai sūrumo). Tada, palengva suberkite miltus ir išmaišykite. Lašišų nugarėles susmulkinkite ir įmaišykite į varškėčių tešlą.
Sudrėkintomis rankomis formuokite nedidelius varškėčius ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite iš abiejų pusių, ant nedidelės ugnies, kol gražiai apskrus.
Kol varškėčiai kepa, antroje keptuvėje pasiruoškite padažą. Ištirpdykite sviestą, gerai pasūdykite ir sudėkite grietinę.
Paruoštą padažą užpilkite ant iškepusių varškėčių ir patiekite.
Kepsiu dar, nes labai patiko :)