2014 m. sausio 16 d., ketvirtadienis

Avokadiniai - šokoladiniai sausainiai




Labai labai dėkinga Medėjai už receptą.
http://medejos.blogspot.com.au/2013/09/sausainiai-su-avokadu-ir-sokolado.html
Sausainiai puikūs. Jaunoji degustuotoja labai gyrė.

10 didelių sausainių (arba 2 alkaniems valgytojams):
Miltai 1 stiklinė
Kepimo milteliai 1 arbatinis šaukštelis
Avokadas (prinokęs) 1 vnt.
Kiaušinis 1 vnt.
Cukrus 0,5 stiklinės
Žemės riešutų sviestas 1 arbatinis šaukštelis
Cinamoninis cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Pieniškas šokoladas 100 gr.
Jūros druska

Išskobkite gerai prinokusį avokadą (ruda odele, paspaudus minkštą) ir ištrinkite su cukrumi bei žemės riešutų sviestu (aš naudojau blenderį). Į trintą avokadą muškite kiaušinį, suberkite cinamoninį cukrų (aš naudojau Dr.Oetker) bei žiupsnelį jūros druskos. Dar truputį patrinkite blenderiu.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir lėtai, maišant suberkite į trintą masę. Viską gerai išmaišykite.
Pieniško šokolado plytelę sulaužykite (labai smulkinti nereikia) ir įmaišykite į sausainių masę.
Skardą išklokite kepimo popieriumi ir šaukštu išdėliokite sausainius. Paruoštą skardą kiškite į įkaitintą 150 laipsnių orkaitę (kepiau su ventiliatoriumi) ir kepkite 15 - 18 min.
Praėjus nurodytam laikui, ištraukite skardą ir leiskite sausainiams atvėsti (vėsdami jie kietės).
Neišvaizdūs, bet labai skanūs. Tikrai rekomenduoju :)
 

2014 m. sausio 12 d., sekmadienis

Riešutinės blauzdelės




Jokio darbo nereikalaujantis patiekalas. Netradicinio skonio ir bus kartojamas dar ne kartą. Vienintelis minusas - riešutų sviestas laaabai kaloringas. Na, bet šaltuoju metu laiku galima :) .

3 žmonėms:
Vištų blauzdelės 6 vnt.
Žemės riešutų sviestas 6 valgomieji šaukštai
Worcester (Vusterio) padažas

Vištų blauzdeles pašlakstykite padažu ir palikite pasimarinuoti. Ant pasimarinavusių blauzdelių dėkite po šaukštą riešutų sviesto (aš naudojau "crunchy" sviestą su riešutų gabaliukais). Paspaudykite pirštais, kad padengtumėte sviestu visą blauzdelės paviršių.
Paruoštas blauzdeles kiškite į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia") ir kepkite 35 - 40 min.
Siūlau valgyti su ryžiais.