2012 m. rugpjūčio 11 d., šeštadienis

Vieno puodo troškinys : kiauliena su grybais




Puikus pasirinkimas atostogaujant, kai nesinori apsiversti puodais ar dubenimis. Paprastas, bet labai skanus troškinys.


3 žmonėms :
Kiauliena 300 gr.
Pievagrybiai 300 gr.
Bulvės 1 kg.
Vanduo 1 litras
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai, raudonoji (saldžioji) paprika, uoginė paprika
Sultinio kubeliai

Kiaulieną susipjaustykite nedideliais gabaliukais ir pabarstykite visais nurodytais prieskoniais. Pievagrybius sulaužykite stambiais gabalais. Puode užvirkite vandenį su sultinio kubeliais. Mėsą ir pievagrybius dėkite į verdantį vandenį, įberkite juodųjų pipirų. Troškinkite, ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu 15 min.
Kol kiauliena ir pievagrybiai troškinasi, nusiskuskite ir susipjaustykite bulves.
Praėjus nurodytam laikui - į puodą suberkite bulvių gabaliukus ir troškinkite dar 15 min. Kai nuo troškinimo pradžios bus praėjęs pusvalandis, išjunkite puodą ir dėkitės į lėkštes.
Aš valgau su grietine ir daržovėmis. 
Šis patiekalas, puiki išeitis tiems, kas atostogaudami, iš šeimininkės, iškaulina tik vieną puodą :)

Kopūstinis vieno puodo troškinys



Puikiai tinkamas atostogaujantiems ir nelabai norintiems trintis aplink puodus.




4 žmonėms :
Kopūstas 700 gr.
Kiaulienos faršas 300 gr.
Bulvės 1 kg.
Pomidorai (dideli) 3 vnt.
Vanduo 1 litras
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, uoginė paprika
Sultinio kubeliai




Visais nurodytais prieskoniais pabarstykite faršą ir palikite trumpam ramybėje. Tuo metu, nusiplaukite ir kuo stambesniais gabalais padalinkite kopūstą. Nusiskuskite ir į keturias dalis padalinkite vidutinio dydžio bulves.
Į puodą sluoksniuokite : pusė pjaustyto kopūsto, ant jo faršas, tada bulvės ir viską uždenkite likusiu kopūstu. Užpilkite verdančiu vandeniu ir įmeskite sultinio kubelius (galite keisti druska), įberkite juodųjų pipirų. Troškinkite ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu, 20 min.
Praėjus nurodytam laikui, tiesiai virš puodo, stambiai supjaustykite pomidorus ir troškinkite dar 20 min.
Troškindama aš stengiausi nemaišyti puodo. Man neprisvilo :) . Siūlau valgyti su grietine.
Labai patogu, kad nereikia plauti krūvos indų, likusių po gaminimo. Atostogaujant tikrai yra įdomesnių užsiemimų. Skanaus :)