Visos geros idėjos gimsta iš... tingumo. Kai tingisi eiti į parduotuvę ir tenka suktis su tuo, ką atrandi namie. Taip atsirado ir vištienos blynukai. Skanūs tiek šilti, tiek šalti. Puikiai tinkami iškyloms gamtoje. Jei valgysite namie - siūlau valgyti su padažu. Jis suteikia paskutini akcentą blynukams.
Vištienos blynukams:
Maltos vištienos (faršo) 400 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Grietinė (liesa) 4 valgomieji šaukštai
Miltai 5 valgomieji šaukštai (su kaupu)
Fermentinis sūris 50 gr.
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji paprika), aitrioji paprika
Aliejaus kepimui
Padažui:
Karštas vanduo 0,5 puodelio
Medus 1 valgomasis šaukštas
Garstyčios (lietuviškos, aštrios) 2 valgomieji šaukštai
Pomidorų padažas 1 valgomasis šaukštas
Raudonojo vyno actas 1 valgomasis šaukštas
Jūros druska, juodieji pipirai, maltas imbieras
Vištienos faršą pabarstykite nurodytais prieskoniais ir įmuškite kiaušinį. Sudėkite grietinę ir viską išmaišykite. Tada, maišydami, suberkite miltus. Sudėkite, mažais kubeliais pjaustytą, fermentinį sūrį ir dar kartą permaišykite. Palikite tešlą valandai "pailsėti".
Po valandos įkaitinkite keptuvėje aliejų ir šaukštu dėkite tešlą, formuodami nedidelius blynukus. Kepkite ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Blynukai kepa greitai, todėl toli nuo keptuvės nenueikite.
Iškeptus galima valgyti vienus arba su padažu. Padažo ingredientus sumaišykite ir supilkite į keptuvę, kurioje kepė blynukai. Į užvirusį padažą sudėkite blynukus ir patroškinkite 10 min., ant mažiausios ugnies.
Minkštutėliai, sotūs blynukai be jokio vargo. Dėl padažo šeimos narių nuomonės išsiskyrė - vieniems patiko, kitiems nelabai. Vaikams siūlau tiekti be padažo. Nepamirškite pasipjaustyti daržovių :).