2013 m. birželio 19 d., trečiadienis

Rūgštynių sriuba su "niekučiu"




Šią sriubą paveldėjau iš savo mamos. Sezoninė, itin greitai paruošiama, skani sriuba.

Vanduo/sultinys 2 litrai
Bulvės (nedidelės) 4 vnt.
Rūgštynės 1 maišelis (bobučių pardavimo matas)
Kiaušinis (didelis) 1 vnt.
Jūros druska (jei naudojate vandenį), juodieji pipirai

Užvirkite vandenį ar sultinį (jei naudojate vandenį - pasūdykite). Į verdantį skystį suberkite pjaustytas (nedideliais gabaliukais) bulves ir įberkite juodųjų pipirų. Virkite 10 minučių.
Praėjus nurodytam laikui, į puodą sudėkite nepjaustytas rugštynes. Įmuškite kiaušinį ir iš karto išmaišykite, kad kiaušinis virstų siūlais. Pavirkite dar 5 min.
Nuo virimo pradžios praėjus 15 min. - pilkitės sriubą į lėkštes.
Tie kiaušinio siūlai ir yra "niekutis". Tai mano mamos sugalvotas atsakymas į klausimą "o su kuo sriuba" :).
Siūlau valgyti su grietine.

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą