Dėkinga Anitai, kad sužinojau ir kitokį plaktų kiaušinių paruošimo variantą. Jis ne toks greitas, kaip pirmasis, bet irgi skanus. Vėlgi nuo savęs pridėjau juodųjų pipirų.
1 žmogui :
Kiaušiniai 2vnt.
Sviestas
Jūros druska, juodieji pipirai.
Aliejaus kepimui
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kol aliejus kaista, blenderiu išplakite kiaušinius su sviestu. Sviesto reikės, maždaug, pusės degtukų dėžutės dydžio gabaliuko. Kiaušinių ir sviesto plakinį pilkite į gerai įkaitusį aliejų. Ir toliau elkitės kaip variante NR. 1
http://tingiojikiaulyte.blogspot.com/2012/05/plakti-kiausiniai-i-scrambled-eggs.html
Man pačiai labiau patinka pirmas variantas, nes ... tingiu plauti panaudotą blenderį. Skanaus :)
Dirbdama UK susidūriau su įdomiais kiaušinių paruošimo būdais. Skirtingose vietose, šį patiekalą ruošia skirtingai. Todėl užrašysiu 2 man žinomus variantus. Tiesa, nuo savęs pridėjau juodųjų pipirų. Patiekalas itin greitai paruošiamas, svarbiausia - rankų miklumas :)
1 žmogui :
Kiaušiniai 2 vnt.
Jūros druska, juodieji pipirai
Sviesto kepimui
Įkaitinkite keptuvę su sviestu. Kol keptuvė kaista, šluotele išplakite kiaušinius. Plakdami įberkite druskos bei juodųjų pipirų. Stebėkite, kad sviestas nepradėtų svilti. Į gerai įkaitusią keptuvę supilkite kiaušinių plakinį ir nedelsdami imkitės darbo. Pradėjusius tirštėti kraštus, mentele, mikliai stumdykite link centro. Nukelkite keptuvę nuo ugnies (visą laiką palaikykite didesnę nei vidutinę ugnį), kol dar matosi skystos kiaušinio masės. Kiaušinius apverskite, mentele, kol laikote keptuvę rankoje, ir iš karto juos dėkite į lėkštę.
Purūs, lengvi ir paruošiami per kelias sekundes. Kas gali būti geriau? Valgau su skrudinta duona ir daržovėmis.
Šis patiekalas - labiau "žieminis", bet aš dažnai jo užsinoriu ir šiltuoju metų laiku. Svarbiausia troškinti "seną", kietą kopūstą.
Kopūstas 1 kg
Morka 0,5 vnt.
Šoninė (karšto rūkymo) 200 gr
Pomidorų padažas 200 ml
Baltojo vyno actas 2 - 3 valgomieji šaukštai
Vanduo 1 litras
Cukrus 1 arbatinis šaukštelis
Kmynai, maltas imbieras, prieskonių mišinys sriuboms
http://tingiojikiaulyte.blogspot.com/search/label/Prieskoniai
Kopūstą susipjaustykite, suberkite į puodą ir užpilkite verdančiu vandeniu (tarkim iš elektrinio virdulio). Užkaiskite ir, kai tik vanduo užvirs, sudėkite visus nurodytus prieskonius, griežinėliais pjaustytą morkos gabaliuką ir, jei turite, lašinių ar šoninės odelę. Suberkite cukrų, uždenkite dangčiu ir troškinkite, ant mažiausios ugnies, 30 minučių. Tada įpilkite baltojo vyno acto ir vėl uždenkite dar dešimčiai minučių.
Tuo metu į sausą keptuvę berkite rūkytos šoninės kubelius. Paskrudinkite juos, maišydami, ant mažiausios ugnies.
Nuo troškinimo pradžios praėjus 40 minučių - supilkite į puodą skrudintus šoninės kubelius ir vėl uždenkite.
Kol viskas troškinasi, nepamirškite nusiskusti ir užsikaisti bulvių garnyrui.
Praėjus 50 - iai minučių nuo tada, kai pradėjote troškinti, sudėkite pomidorų padažą. Ir vėl uždenkite dar dešimčiai minučių.
Praėjus valandai, nuo gaminimo pradžios, kopūstus galite išjungti ir palikite dar 15 - ai minučių "susistovėti".
Troškinimo metu nepamirškite kartais pamaišyti puodo, kad nepradėtų svilti. Jei nedėsite šoninės - turėsite puikų garnyrą mėsos patiekalams ar patiekalą vegetarams.
Skaniausia valgyti su bulvėmis, nepamirškite įsidėti grietinės.
Labai skanus ir įdomiai atrodantis patiekalas. Be jokio vargo galėsite padaryti įspūdį norimam žmogui :) .
1 žmogui :
Kiaušiniai 2 vnt.
Majonezas 1 valgomasis šaukštas
Sezamo sėklos
Jūros druska, juodieji pipirai
Aliejaus kepimui
Įdarui :
Pomidoras (priklauso nuo dydžio) 0,5 - 1 vnt.
Agurkas trumpavaisis (priklauso nuo dydžio) 0,5 - 1 vnt.
Majonezas
Kiaušinius išplakite šluotele, įdėkite majonezo ir dar truputi paplakite. Įberkite juodųjų pipirų ir, jei norisi sūriau (man norisi), - druskos. Plakinį supilkite į keptuvėje įkaitintą aliejų, visą omleto paviršių pabarstykite sezamo sėklomis. Uždenkite dangčiu ir kepkite ant mažiausios ugnies. Kai apačia paskrus - atsargiai apverskite (aš tam naudoju 2 menteles).
Kol omletas kepa - pasiruoškite įdarą. Pomidorą ir agurką supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su majonezu.
Omletui iškepus, dėkite jį į lėkštę. Ta pusė, kuri barstyta sezamo sėklomis, turėtų būti apačioje. Ant pusės omleto dėkite įdarą ir uždenkite kita puse (lenkite pusiau).
Labai skanu patiekti su skrudinta duona ir pusryčių kava.