2012 m. gegužės 10 d., ketvirtadienis

Plakti kiaušiniai I (scrambled eggs)





Dirbdama UK susidūriau su įdomiais kiaušinių paruošimo būdais. Skirtingose vietose, šį patiekalą ruošia skirtingai. Todėl užrašysiu 2 man žinomus variantus. Tiesa, nuo savęs pridėjau juodųjų pipirų. Patiekalas itin greitai paruošiamas, svarbiausia - rankų miklumas :)


1 žmogui :
Kiaušiniai 2 vnt.
Jūros druska, juodieji pipirai
Sviesto kepimui






Įkaitinkite keptuvę su sviestu. Kol keptuvė kaista, šluotele išplakite kiaušinius. Plakdami įberkite druskos bei juodųjų pipirų. Stebėkite, kad sviestas nepradėtų svilti. Į gerai įkaitusią keptuvę supilkite kiaušinių plakinį ir nedelsdami imkitės darbo. Pradėjusius tirštėti kraštus, mentele, mikliai stumdykite link centro. Nukelkite keptuvę nuo ugnies (visą laiką palaikykite didesnę nei vidutinę ugnį), kol dar matosi skystos kiaušinio masės. Kiaušinius apverskite, mentele, kol laikote keptuvę rankoje, ir iš karto juos dėkite į lėkštę.
Purūs, lengvi ir paruošiami per kelias sekundes. Kas gali būti geriau? Valgau su skrudinta duona ir daržovėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą