2013 m. kovo 6 d., trečiadienis

Kompaktiškas sprandinės kepsnys




Iš tiesų tai šie kepsniai galėtų būti pavadinti "likučių sudorojimas". Bet buvo taip skanu, kad niekaip to nepavadinčiau likučiais :).
Jums reikės:

Keptos sprandinės
Bulvių košės
Voveraičių
Tarkuoto fermentinio sūrio
Majonezo
Jūros druskos, juodųjų pipirų
Sviesto kepimui

Visų pirma aš atsišildžiau šaldytas apvirtas voveraites. Jei tokių neturite - galite naudoti kitus miško grybus ar net pievagrybius. Atšildytas voveraites sudėkite į keptuvėje išlydytą sviestą. Pabarstykite druska, juodaisiais pipirais ir apkepkite, ant nedidelės ugnies.
Keptą sprandinę susipjaustykite riekėmis (atpjaukite tiek, kiek yra valgytojų). Ant sprandinės riekių dėkite po gerą šaukštą bulvių košės. Košėje padarykite po įdubą ir sudėkite į ją apkeptus grybus. Ant viršaus berkite tarkuoto fermentinio sūrio. Viską pabaikite ant kiekvieno kepsnio viršaus uždėdami po šaukštelį majonezo.
Paruoštus kepsnius kiškite į 200 laipsnių orkaitę (kepimas "iš viršaus") ir kepkite 25 - 30 min.Kol sūris gražiai apskrus.
Siūlau valgyti su raugintais kopūstais. Kaloringa, bet kol už lango dar yra sniego - galima :).