2013 m. sausis 12 d., šeštadienis

Greiti cepelinai




Receptą radau čia:
http://skanusgyvenimas.blogspot.com/2013/01/greitai-paruosiami-cepelinai.html
Labai dėkinga Ilonai, nes receptas puikus. Cepelinai labai primena tikruosius, o darbo gerokai mažiau.

Bulvės (vidutinės, į didesnę pusę) 12 vnt.
Krakmolas 250 gr.
Jūros druska
Įdarui:
Faršas 400 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Jūros druska, juodieji pipirai, malti lauro lapai

6 bulves nusiskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Išvirusias bulves sutrinkite rankine trintuve ir palikite atvėsti.
Į faršą (aš naudojau kiaulienos - jautienos faršą) įmuškite kiaušinį, pabarstykite nurodytais prieskoniais ir atsidėkite į šoną.
Likusias 6 bulves sutarkuokite per burokinę tarką (taip tą, kur didelės skylutės, kad ir kaip tai būtų neiprasta :) ). Bulvių tarkius pasūdykite ir sumaišykite su virtų bulvių mase. Suberkite krakmolą ir paminkykite, kad krakmolas tolygiai pasiskirstytų.
Šaltu vandeniu sudrėkintomis rankomis formuokite cepelinus: kabinkite bulvių masės, išplokite ant delno, dėkite faršo ir susukite visą tai, suformuodami cepeliną.
Dideliame puode užvirkite vandenį, pasūdykite. Cepelinus dėkite į puodą po vieną ir virkite 20 - 25 min.
Virdama aš neuždengiu puodo dangčiu. Man išėjo 13 nemažų cepelinų. Valgėme su grietine. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą