2012 m. kovo 23 d., penktadienis

Velykinis nesaldus Napoleonas

Šio Napoleono gaminimo eiga visai tokia pati kaip ir Kalėdinio žuvies Napoleono, tik skiriasi produktai.
http://tingiojikiaulyte.blogspot.com/2012/03/kaledinis-zuvies-napoleonas.html

Napoleono lakštai 1 pakuotė (3 lakštai)
Varškė 400 gr.
Rūkyta lašiša
Majonezas
Juodieji pipirai
Pomidoras


Varškę ištrinkite su majonezu ir įberkite juodųjų pipirų. Tepkite ant lakštų ir barstykite lašišos gabaliukais. Lašišą perku  maišeliuose "lašišos gabaliukai sumuštiniams" ar pan. , sunaudoju maždaug 2 maišelius lašišos. Viršutinį lakštą irgi tepkite varškės - majonezo mase  (džiuvėsėlių barstyti nereikia) ir apdėliokite pomidoro griežinėliais. Tai ne puošyba - pomidoras puikiai papildo skonį.
Tepamosios masės jokiu būdu negailėkite, kad nebūtų sausas tortas

Kalėdinis žuvies Napoleonas

Labai greitai pagaminamas. Praktiškai jokio darbo, bet padėję giminėms ant stalo - sulauksite krūvos komplimentų. Paprastai mikliai išnyksta nuo stalo. Pačią idėją pasiskolinau iš "Tango su samčiais" blogo ir perdariau savaip. Labai ačiū Elenai už tokią nuostabią idėją
http://tangosuhelena.blogspot.com/2010/10/tortas-napaleonas-su-zuvimi.html

Napoleono lakštai 1 pakuotė (3 lakštai)
Konservuoti žirneliai 1 stiklainis
Karšto rūkymo skumbrė 1 didesnė
Džiuvėsėliai
Majonezas
Juodieji pipirai


Napoleono torto lakštų rasite didesnėse parduotuvėse (aš perku IKI) duonos skyriuje. Konservuotus žirnelius sutrinkite su majonezu (blenderiu ar bulvių trintuve) ir įberkite truputį juodųjų pipirų. Išsidarinėkite skumbrę ir pirštais ją patrupinkite mažesniais gabaliukais. Imkite Napoleono lakštą ir tepkite žirnelių masės (masės negailėkite), tada barstykite skumbrę ir ant viršaus dėkite kitą lakštą. Lengvai spustelėkite (labai lengvai, nes Napoleono lakštai, bjaurybės, trapūs) ir pakartokite tepimo - barstymo operaciją. Tada dėkite viršutinį lakštą (pakuotėje būna 3 vnt.) - aptepkite majonezu ir pabarstykite džiuvėsėliais. Pastatykite per naktį šaltai, kad susigertų viskas. Kadangi būna žiema - aš tiesiog įmetu į stiklintą balkoną ir pamirštu iki kitos dienos. Kiti dar gražiai papuošia tortą kokiom nors daržovėm, bet aš tingiu - ir taip visi mikliai sulapnoja, todėl nesivarginu su puošyba.
Aptepimui naudoju šaukštą ir šepetuką iš statybinių prekių parduotuvės. Majonezą renkuosi švelnų.

Vaikiška trinta kopūstų sriuba





Patalpinus šį receptą forume - sulaukiau gerų atsiliepimų, kad sriubą noriai valgė ir vaikai nevalgiukai. Sriuba - švelnaus skonio ir labai soti.


Kopūstas 700 gr.
Bulvės 2 didesnės
Morka nedidelis gabaliukas
Sviestas apie 50 gr.
Grietinė 200 gr.
Natūralus vištienos sultinys


Vištos gabalą (koją ar dar ką nors) išsivirkite su prieskoniais (žr. prie prieskonių, tik sultinio kubelius keiskite jūros druska). Ją bus galima sunaudoti salotoms ar kam kitam. Sultinį atsidėkite į šoną.
Į didesnį puodą meskite sviestą, pjaustytą kopūstą, nedideliais kubeliais pjaustytas bulves ir paprašykite, kad kas nors į puodą įtarkuotų nedidelį gabaliuką morkos. Blogiausiu atveju - morką, per burokinę tarką, įtarkuokite patys. Tada junkite po puodu mažiausią ugnį ir maišydami truputį apkepkite visas daržoves. Kepkite ne ilgiau kaip 5 minutes, tada užpilkite karštu vištienos sultiniu. Sultinys turi tik vos vos apsemti daržoves. Virkite apie 30 - 35 minutes. Virimo laikas tiesiogiai priklauso nuo kopūsto kietumo, jei kopūstas pernykštis ir labai kietas - reikės gal net daugiau nei 35 minučių, jei kopūstas šviežias - neprireiks net 20 minučių virimo.
Išvirus - nusunkite skystį į puodą, kuriame buvo sultinys. Padorūs žmones gal naudotų sietelį, bet aš tingiu plauti dar vieną papildomą daiktą. Todėl sunkiu paprastai - kaip bulves. Likusias daržoves sutrinkite blenderiu, jei jo neturite - viską galite sutrinti bulvių trintuve. Ant sutrintų daržovių supilkite atgal skystį, kurį nusunkėte. Jei trūksta - įberkite jūros druskos ir juodųjų pipirų. Tada sudėkite grietinę (geriau naudokite riebesnę) ir pavirkite dar 2-3 minutes.
Viskas - galima valgyti. Darbo tik atrodo daug, bet jei rasite kas nuskuta bulves, patarkuoja morką, nusunkia puodą, ir pasidarbuoja blenderiu - jums praktiškai nereikės nieko daryti.

2012 m. kovo 22 d., ketvirtadienis

Kiaulienos suktinukai su grybais kopūstuose



Šis patiekalas tinka tingiems savaitgaliams, kai norisi "kažko nekasdieniško". Labai smagu kepti orkaitėje - nereikia maltis prie viryklės, įstūmei patiekalą orkaitėn ir eini pvz filmo žiūrėti. Svarbu nepamiršti užsistatyti laikrodžio.




Kiaulienos sprandinė
Grybai
Kopūsto lapai
Bulvės 
Aliejus
Sultinys 0,5 puodelio
Prieskoniai : jūros druska, juodieji pipirai, lauro lapai, krapai, raudonoji (saldžioji) paprika, čili milteliai.

Sprandinę susipjaustykite nestorais plokščiais gabalais (na kaip karbonadui). Padaužykite plaktuku iš abiejų pusių. Kiti mušdami vynioja į plėvelę, bet aš tingiu. Metu mėsą ant pjaustymo lentelės ir padaužau. Tada išmuštus gabalus pabarstykite visais prieskoniais, išskyrus krapus ir palikite marinuotis.
Nuo kopūsto nulupkite tiek lapų, kiek turite mėsos gabalų (kuo didesni lapai - tuo geriau). Nusiskuskite bulves (arba liepkite kam nors jas nuskusti), pjaukite per pusę ir patepkite aliejumi (visokiems tepliojimams statybinių prekių parduotuvėje įsigijau pigų šepetėlį). Pabarstykite jas jūros druska, juodaisiais pipirais ir raudonąja paprika.
Išsidėliokite kopūsto lapus ir ant kiekvieno lapo dėkite po sprandinės gabalą. Ant mėsos užberkite šiek tiek grybų. Aš naudojau apvirtus miško grybus, bet puikiai tinka marinuoti grybai ar apkepti pievagrybiai. Mėsą, su užbertais grybais, susukite į ritinėlį (kilimo sukimo principu). Jau susuktą mėsą įvyniokite į kopūstlapį (tuo pačiu principu) ir viską sutvirtinkite dantų krapštukais, kad neiširtų. Aš kadangi baidausi iširimo, tai tų krapštukų prismaigstau daug. Suktinukus bei bulves sudėkite į kepimo rankovę ir įpilkite pusę puodelio sultinio. Aš naudojau sultinio kubelį, nors natūralus sultinys, skaniau. Įkišę ranką į rankovę, viską pabarstykite žiupsneliu džiovintų krapų. Viską padarę ir užrišę antrąjį rankovės galą, nepamirškite rankovės viršaus subadyti, nes kitaip vietoj malonaus poilsio - gresia orkaitės šveitimas. Kiškite rankovę į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia") ir pamirškite maistą valandai.
Valgant ant visko dar užsidėjau grietinės.

Silkės užtepas sumuštiniams

Marinuotos silkės filė 1 vnt.
Kiaušinis 1 vnt.
Didelis pievagrybis 1 vnt.
Majonezas


Kietai išsivirkite kiaušinį. Kol jis verda - peiliu pasmulkinkite silkės filė (aš tiesiog nusiperku pakeliuose) ir pievagrybį ("žalią") nedideliais gabaliukais. Kiaušiniui išvirus - jį irgi pasmulkinkite. Visus susmulkintus produktus sutrinkite blenderiu (o gal reiktų rašyti trintuve ?! ) ir įmaišykite majonezą.
Kadangi silke marinuota - majonezą renkuosi švelnesnį pvz. Daumantų.
Labai skanu teptis ant paskrudintos duonos.

Įdaryta krūtinėlė



Kepta vištos krūtinėlė nėra mano pats mėgiamiausias patiekalas. Na, bet gi sveika ją valgyti, todėl karts nuo karto vis bandydavau išsikepti. Visi bandymai baigdavosi sauso puspadžio graužimu. O vakar pagaliau pavyko. Išsikepiau sultingą ir skanią krūtinėlę. Įdarytų krūtinėlių receptu - kalnai. Bet, kol neatrasiu geriau, naudosiu šitą :



Didelė vištos krūtinėlė
Mozzarella
Pomidoras
Sviestas
Jogurtinė grietinė
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, gruziniški prieskoniai "Svanuri Marili", bazilikas.

Vištos krūtinėlę geriausia marinuoti prieš einant į darbą. Patrinkite visais išvardintais prieskoniais, išskyrus baziliką, užpilkite jogurtine grietine ir šuoliuokite darban. Šitam reikalui sugaišite tik 3-4 minutes. Po darbo išsitraukite krūtinėlę iš šaldytuvo ir dėkite ant kepimo popieriumi užtiestos skardos. Mėsą pabadykite (paraižykite) peiliu. Tik nepradurkit kiaurai. Į subadytas vietas (kažkaip kraupiai nuskambėjo) kimškite mozzarella, ant mozzarelos grūskite pomidoro griežinėlius. Pomidorą pjausčiau tiesiai virš krūtinėlės, kad sultys varvėtų ant mėsos. Kai i visas skyles prigrūdote tiek, kad liptų per viršų (kuo daugiau, tuo geriau) - pabarstykite vištą džiovintu baziliku. Tada ant krūtinėlės viršaus pabarstykite sviesto gabaliukų (kas nesidietinate, barstykite negailėdami). Visa šita operacija užtrunka kažkur 5 minutes (susisukau per TV reklamą). Kiškite krutinėlę į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę (naudojau kepimą "viršus-apačia" be ventiliatoriaus) ir kepkite apie 30 min. Neperkepkite, nes išsausės. Įsmeigus šakutę mėsa turėtų būti minkštutėlė.
Krūtinėlė iškepė minkšta, sultinga.Atsiradusiu padažu palaisčiau garnyrą.



"Svanuri Marili" prieskonius pirkau "Maximoje". Tarp kitko, labai pigiai ir jų reikia labai nedaug, nes vis tik tokie specifiniai.
Kepimo popierių visada rinkitės tik brangų. Prie pigaus man kažkodėl maistas visada prilimpa. Jeigu kepimo rankovė gera net ir pati pigiausia, tai kepimo popieriaus kokybė tiesiogiai priklauso nuo kainos. Pigiausias geras, bent ką aš radau, tai Rimi firminis kepimo popierius. Jei kas rasit gerą pigesnį - praneškit.

2012 m. kovo 21 d., trečiadienis

Lengvos salotos



Pekino kopūstas 300 gr.
Pomidorai 2 - 3 vnt.
Kiaušiniai 2 vnt.
Majonezas
Jūros druska, juodieji pipirai

Užkaiskite virti kiaušinius ir kol jie verda, susipjaustykite pekino kopūstą bei pomidorus (aš paprastai pjaustau juostelėmis). Supjaustytus pabarstykite druska ir pipirais. Kietai išvirtus kiaušinius supjaustykite ant pekino kopūsto ir pomidorų. Įdėkite majonezo ir išmaišykite.
Sugaišite tik tiek, kiek verda kiaušiniai. Dabar toliau galima eiti užsiimti kuo nors įdomiu.
Šios salotos tinka ir kaip garnyras mėsos patiekalams.

Saldžiarūgštė sriuba su pekino kopūstu




Vištos filė 500 gr.
Pekino kopūstas 300gr.
Konservuoti kukurūzai 1 skardinė
Vanduo 2 litrai
Šviesus (light) sojų padažas, baltojo vyno actas
Jei norisi aštrumo, saldumo: aštrus  "Santa Marija" raudonas padažas, cukrus
Krakmolo apvoliojimui, aliejaus kepimui


Vištos filė supjaustykite nedideliais gabaliukais, užpilkite porą šaukštų sojų padažo ir palikite keletui valandų ramybėje. Aš marinuodama įpyliau "ant šaukštuko galo" aštraus raudono "Santa Marija" padažo (mažas stiklinis buteliukas su nupieštu velnio snukiu). Pasimarinavusius gabaliukus voliokite krakmole ir meskite į gerai keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite ant didžiausios ugnies, maišydami ir kuo trumpiau. Kai tik gabaliukai pasidengs plutele - traukite lauk. Vištieną atsidėkite į šoną ir puode užkaiskite vandenį (be druskos). Kol vanduo užvirs - juostelėmis susipjaustykite pekino kopūstą. Kai vanduo užvirs, sudėkite pjaustytą pekino kopūstą, apkeptus vištos gabaliukus ir supilkite kukurūzus (su visu skysčiu). Tada ragaudami pilkite sojos padažą, kol gausite norimą sūrumą. Įpilkite šaukštą baltojo vyno acto, jei trūksta saldumo - įberkite šiek tiek cukraus. Aš cukraus nedėjau, nes kukurūzai buvo pakankamai saldūs ir įpyliau kelis lašus jau minėto "Santa Marija" padažo. Gavę norimą skonį - pavirkite 2-3 min., tada išjunkite ir uždengę puodą palikite kokioms 10 min. ramybėje. 
Tokia "a la kiniška" sriuba, aštroka ir saldžiarūgštė. Labai tinka žvarbiu oru, kai norisi sušilti.

Aistės kriušonas

Kai į svečius ateina daug žmonių ir visus reikia pavaišinti - gaminu Aistės kriušoną. Nusižiūrėjau šitą skanų daiktą savo draugės Aistės gimtadienyje, tiesa Aistė jį vadino punšu, bet aš manau, kad tai visgi kriušonas. Jeigu laukiate į namus atvykstančios ordos, pradėkite ruošti kriušoną prieš keletą valandų, nes jį dar reikės atšaldyti. Jums reikės :


Paties didžiausio puodo, samčio ir puodukų visiems svečiams
Butelio sauso balto vyno
Butelio balto vermuto
Butelio sauso putojančio vyno
Butelio degtinės (0,7)
Gazuoto mineralinio (nesūraus) 1 litras
Sulčių (pagal skonį pvz. persikų/apelsinų) 2 litrai
Konservuotų persikų, mandarinų,ananasų


Viską supilkite į didelį puodą, konservuotus vaisius pilkite su visu skysčiu. Išmaišykite ir kiškite į šaldytuvą atvėsti. Pilstykite samčiu į puodelius (pilkite su visais "tirščiais" t.y vaisiais).
Labai skanu ir jokio darbo. Tik viska atkimšti ir supilti

Vištos krūtinėlės ir krabų lazdelių kepsniai



Didesnė  vištos krūtinėlė
Kiaušiniai 3 vnt.
Krabų lazdelės 240 gr.
Džiūvėsėliai
Majonezas  valgomasis šaukštas su kaupu
Malti lauro lapai, raudonoji (saldžioji) paprika, juodieji ir kvapieji pipirai, jūros druska
Aliejaus kepimui

Krūtinėlę sumalkite (aš sutryniau  blenderiu), įberkite po žiupsnelį visų prieskonių, įmuškite kiaušinį ir palikite pastovėti. 
Tada imkitės krabų lazdelių. Jas irgi sumalkite (vėlgi paleidau į darbą blenderį), sumaišykite su majonezu ir įberkite juodųjų pipirų. Sumaišykite vištienos ir krabų lazdelių mases ir įberkite džiūvėsėlių. Džiūvėsėlių berkite maždaug 2 saujas. Išplakite likusius kiaušinius ir pasiruoškite indą su džiūvėsėliais kepsnių apvoliojimui. Tada pakiškite rankas po šaltu vandeniu (kad ta lipni masė neliktų ant jūsų delnų), pakabinkite šiek tiek masės ir formuokite kotletus. Kepsnius mirkykite kiaušinio plakinyje, voliokite džiuvėsėliuose ir dėkite į įkaitintą aliejų. Kepkite ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu. Kai viena pusė apkeps - atsargiai apverskite.
Šitas patiekalas puikiai tinka savaitgaliui, kai norisi "kažko skanaus" ir yra atliekamo laiko visiems malimams. Aišku tą laiką smagiau panaudoti knygoms, filmams ar šiaip bimbinėjimui. Bet skonis tikrai atperka gaišatį.

Kopūstų blynai



Kopūstas 500 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Pienas maždaug 1 stiklinė
Miltai maždaug 1,5 stiklinės
Jūros druska, Vegeta, juodieji pipirai
Aliejaus kepimui

Kopūstą sutarkuokite burokine tarka (tarkavimui pasistenkite įdarbinti kokį vyriškį, nes tikrai nykokas darbas). Sutarkuotą kopūstą pabarstykite Vegeta (galite keisti jūros druska) ir juodaisiais pipirais. Išmaišykite rankomis, vis pagniaužydami kopūstus. Tada kopūstus atsidėkite į šoną ir užsiimkite blynų tešla. 
Į kitą dubenį muškite kiaušinį, berkite druskos ir išplakite su pienu, įmaišykite miltus. Pieno/miltų santykį galite šiek tiek keisti pagal save, tiesiog susimaišykite tirštą blynų tešlą. Į blynų masę supilkite kopūstus (su visais skysčiais, kurie atsiranda pastovėjus). Gerai išmaišykite ir kepkite įkaitintame aliejuje ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu.
Į kopūstų masę labai skanu patarkuoti raudonos saldžiosios paprikos ar pievagrybių. Į blynų masę galima įtarkuoti sūrio ir įdėti kubeliais pjaustyto kumpio.
Jei ne tarkavimas - šitas receptas būtų idealus. Blynai labai skanūs ir sotūs. Jei pavyko išspręsti tarkavimo problemą, kokio vyriškio ar kombaino pagalba - reiškia praktiškai visas darbas jau padarytas.
Į nuotraukoje esančius blynus įtarkavau 1 čili pipirą ir 100 gr. fermentinio sūrio.
Aš valgau su grietine. Skanaus :)

2012 m. kovo 20 d., antradienis

Sumuštiniai su žirneliais




Savęs ar kitų palepinimui  :)

Sumuštinių duonos ar batono

Konservuotų žirnelių

Sūdytos lašišos

Pomidorų

Majonezo

Maltų juodųjų pipirų


Konservuotus žirnelius sutrinkite su majonezu (tą puikiai galima padaryti blenderiu). Įberkite juodųjų pipirų pagal skonį. Paskrudinkite sumuštinių duoną ar batoną. Jei neturite skrudintuvo (tosterio) - ne bėda, duoną puikiai galima paskrudinti sausoje keptuvėje (ant mažiausios ugnies). Ant paskrudintos duonos tepkite trintą žirnelių masę, ant jos dėkite sūdytos lašišos gabaliukus. Sumuštinio viršų papuoškite griežinėliu pomidoro.

P.S. Vietoj sūdytos lašišos kuo puikiausiai tinka šalto rūkymo kumpelis. 
Labai smagu gauti tokį sumuštinį savaitgalio rytą į lovą.

Žuvies skonio vištiena su daržovėmis






Vištos filė 500 gr.

Jamar "Meksikietiškos" daržovių salotos 1 stiklainiukas

Žuvies padažas
Šviesus (light) sojų padažas
Krakmolo apvoliojimui
Aliejaus kepimui
Garnyrui :
Ryžiai
Kiaušinis






Vištos filė susipjaustykite nedideliais gabaliukais, užpilkite sojos ir žuvies padažais, ir palikite kelioms valandoms ramybej. Primenu, kad žuvies padažą, prieš naudojant, reiktų pakratyti rankoje ir jis sūrus - todėl nepadauginkit. Pasimarinavusią vištieną apvoliokite krakmole. Aš tiesiog užpilu krakmolo ant vištos gabaliuku į tą patį indą, kuriame marinavosi ir pamaigau rankomis. Apvoliotus gabaliukus dėkite į keptuvėje įkaitusį aliejų ir kepkite ant nedidelės ugnies. Kol vištos gabaliukai kepa - į puodą supilkite Jamar "Meksikietiškas" daržovių salotas ir užvirkite. Pagal skonį įpilkite žuvies ir sojos padažų. Išgriebkite vištos gabaliukus iš keptuvės ir dėkite į užvirusį puodą su daržovėmis. Sudėję visus gabaliukus - puodą iškart išjunkite.
Garnyrui - muškite į keptuvę kiaušinį ir supilkite virtus ryžius (ryžius aš verdu su sultinio kubeliais). Po kelių akimirkų keptuvės turinį gerai išmaišykite.
Jeigu neskaičiuotume marinavimo, tikrai greitai paruošiamas patiekalas. 

Mano naudojami prieskoniai



Po teisybei mano naudojami prieskoniai nėra labai sveikuoliški. Taip aš iš tų tingių niekšelių, kurie naudoja "Vegetą"  ir baisingai neekologiškus sultinio kubelius (už ekologiškus man ranka nepakyla mokėti). Jei jūs labai baidotės, tai mano naudojamus kubelius ar  "Vegetą" keiskite jūros druska. Dažniausiai naudoju džiovintus prieskonius,nes : a) man taip patogiau b) negaliu pakesti visokių žolių plaukiojančių pvz. sriuboje. Tiesa, aš nevartoju svogūno (nebent džiovinto miltelius minimaliai), česnako (tik keptai duonai), poro (jokiais pavidalais), pankolio (irgi jokiais pavidalais), žalių petražolių ir krapų (visur beriu džiovintus).


Prieskonių mišinys maltai mėsai :
Viskas džiovinta, milteliais
Malti lauro lapai, raudonoji saldžioji paprika, juodieji pipirai, minimaliai malto čili pipiro, labai nedaug chmeli - suneli (toks kaukazietiškas prieskonis), "Vegeta" .


Prieskonių mišinys sriuboms :
Viskas džiovinta, milteliais
Malti lauro lapai, krapai, petražolės, maltos saliero šaknys, saliero lapeliai, juodieji pipirai, sultinio kubeliai.


P.S. nemaltai mėsai prieskonius nurodysiu receptuose.

2012 m. kovo 19 d., pirmadienis

Blynai "Kai šaldytuve pelė pasikorė"

Kai užėjo badmetis, o labai norėjosi blynų - teko pasitelkti fantaziją, nes namie neradau net kiaušinių. Rezultatas tiesiog puikus - bus naudojamas ir ne badmečiu. Ant blynų masės dėjau virtą kiaulieną. Radau nedidelį gabaliuką, dėjau į verdantį vandenį ir viriau 35 min. su prieskoniais (sultinio kubeliai (jei labai bijote - keiskite druska), džiovinti : malti lauro lapai, krapai, petražolės, maltos salierų šaknys, salierų lapeliai, juodieji pipirai) ir morkų griežiniais. Mėsai išvirus pasmulkinau ir dėjau ant blynų. Sultinys liko sriubai. Taip gimė ...

Blynai "Kai šaldytuve pelė pasikorė"

Majonezas 4 valgomieji šaukštai 
Grietinė 4 valgomieji šaukštai 
Miltai ("iš akies", kad išeitų tiršta tešla)
Virta, bet kokios rūšies mėsa
Aliejaus kepimui

Lygiomis dalimis sumaišykite majonezą ir grietinę (pvz. 4 šaukštai majonezo ir 4 grietinės).  Grietinę rinkitės riebesnę. Tada berkite miltų tiek, kad tešla būtų tiršta (tešla turi sunkiai kristi nuo šaukšto). Sumaišytą tešlą palikite pusvalandžiui ramybėje. Tuo metu galima užsiimti kuo nors smagiu - pvz. parūkyti, paspoksoti pro langą, paskaityti knygą. Blogiausiu atveju, galima užsiimti sriuba, jei verdate tuo pačiu metu. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir šaukštu dėkite tešlą (blynus darykite nedidelio dydžio -  bus lengviau vartyti). Ant kiekvieno blyno dėkite po virtos mėsos gabaliuką. Kai blynai gražiai pagels - apverskite.
Blynai labai minkšti ir skanūs. Aš valgiau su grietine.