2012 m. kovo 23 d., penktadienis

Vaikiška trinta kopūstų sriuba





Patalpinus šį receptą forume - sulaukiau gerų atsiliepimų, kad sriubą noriai valgė ir vaikai nevalgiukai. Sriuba - švelnaus skonio ir labai soti.


Kopūstas 700 gr.
Bulvės 2 didesnės
Morka nedidelis gabaliukas
Sviestas apie 50 gr.
Grietinė 200 gr.
Natūralus vištienos sultinys


Vištos gabalą (koją ar dar ką nors) išsivirkite su prieskoniais (žr. prie prieskonių, tik sultinio kubelius keiskite jūros druska). Ją bus galima sunaudoti salotoms ar kam kitam. Sultinį atsidėkite į šoną.
Į didesnį puodą meskite sviestą, pjaustytą kopūstą, nedideliais kubeliais pjaustytas bulves ir paprašykite, kad kas nors į puodą įtarkuotų nedidelį gabaliuką morkos. Blogiausiu atveju - morką, per burokinę tarką, įtarkuokite patys. Tada junkite po puodu mažiausią ugnį ir maišydami truputį apkepkite visas daržoves. Kepkite ne ilgiau kaip 5 minutes, tada užpilkite karštu vištienos sultiniu. Sultinys turi tik vos vos apsemti daržoves. Virkite apie 30 - 35 minutes. Virimo laikas tiesiogiai priklauso nuo kopūsto kietumo, jei kopūstas pernykštis ir labai kietas - reikės gal net daugiau nei 35 minučių, jei kopūstas šviežias - neprireiks net 20 minučių virimo.
Išvirus - nusunkite skystį į puodą, kuriame buvo sultinys. Padorūs žmones gal naudotų sietelį, bet aš tingiu plauti dar vieną papildomą daiktą. Todėl sunkiu paprastai - kaip bulves. Likusias daržoves sutrinkite blenderiu, jei jo neturite - viską galite sutrinti bulvių trintuve. Ant sutrintų daržovių supilkite atgal skystį, kurį nusunkėte. Jei trūksta - įberkite jūros druskos ir juodųjų pipirų. Tada sudėkite grietinę (geriau naudokite riebesnę) ir pavirkite dar 2-3 minutes.
Viskas - galima valgyti. Darbo tik atrodo daug, bet jei rasite kas nuskuta bulves, patarkuoja morką, nusunkia puodą, ir pasidarbuoja blenderiu - jums praktiškai nereikės nieko daryti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą