2012 m. rugsėjo 3 d., pirmadienis

Šviežių kopūstų salotos



Salotų idėją radau čia:
http://www.surfingtheworldcuisine.blogspot.com/2012/08/pickled-cabbage-marinuoti-kopustai.html
Mirtinai dėkinga už receptą, nes labai labai skanu :) . Kadangi buvo nurodyti labai dideli kiekiai - viską padalinau iš 3. Ir gavau didelį dubenį salotų, kurį dorojom 2 dienas.

Kopūstas 1 kg.
Raudonoji (saldžioji) paprika (didelė) 1 vnt
Morka (maža) 0,5 vnt.
Vanduo 500 ml
Jūros druska truputį daugiau, nei pusė valgomojo šaukšto
Cukrus trečdalis stiklinės
Actas (9 proc.) trečdalis stiklinės

Kopūstą ir papriką supjaustykite juostelėmis, pusę morkos sutarkuokite per burokinę tarką.
Puode sumaišykite vandenį su druska bei cukrumi ir užvirkite. Kai tik užvirs - išjunkite ir supilkite actą. Tada dar kartą užvirkite puodą.
Paruoštu marinatu užpilkite daržoves ir uždenkite dangčiu. Kai tik atvės - bus galima valgyti.
Nepamirškite, kol viskas aušta, kelis kartus pamaišyti daržovių, kad tolygiai pasiskirstytų marinatas.
Salotos puikios. Nuolat bus gaminamos tiek užkandžiams, tiek garnyrui. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą