2012 m. rugsėjo 4 d., antradienis

Stambiai tarkuotų bulvių blynai su marinuotos silkės įdaru



Paprastas ūkiškas patiekalas. Skanus ir sotus :)

3 žmonėms:
Bulvės 1,5 kg.
Krakmolas 2 saujos
Jūros druska
Aliejaus kepimui
Įdarui:
Marinuota silkių filė 220 gr. (pakuotė)
Pomidoras (didelis) 1 vnt.
Majonezas





Bulves sutarkuokite burokine tarka (nesunkite), įberkite pora didelių saujų krakmolo, pasūdykite ir išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite bulvių tarkius. Visą keptuvės dugną padenkite nestoru, lygiu sluoksniu.
Kepkite, ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu. Vienai pusei apskrudus - atsargiai apverskite.
Kol blynas kepa - pasiruoškite įdarą. Marinuotą silkę bei pomidorą supjaustykite juostelėmis ir sumaišykite su majonezu (aš naudojau "Daumantų" be priedų).
Iškeptą blyną dėkite į lėkštę ir ant vienos jo pusės uždėkite įdaro. Kita blyno puse uždenkite įdarą (sulenkite pusiau).
Pagal šį receptą blynai išeis "guminukai", iš nurodyto kiekio iškepsite 3 didelius blynus.
Valgydama aš dar užsidedu grietinės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą