2014 m. sausio 25 d., šeštadienis

Vištų širdelės grybų padaže




Kasdieniškas patiekalas. Nei darbo, nei įpatingų produktų, bet skanu. Užstatykite troškintis, įjunkite laikrodį ir galite užsiimti kitais darbais.

3 žmonėms:
Vištų širdelės 450 gr.
Pievagrybiai (vidutiniai) 6 - 7 vnt.
Sultinys 0,5 puodelio
Pienas 1 puodelis
Miltai 1 valgomasis šaukštas
Jūros druska, juodieji pipirai, Santa Marijos "Picos" prieskoniai (bazilikai, raudonėliai, mairūnai)
Sviestas kepimui

Keptuvėje išlydykite gabaliuką sviesto ir sudėkite širdeles. Kepkite, pamaišydami, ant vidutinės ugnies. Kai tik širdelės pakeis spalvą, į keptuvę suberkite smulkiai pjaustytus pievagrybius. Pasūdykite, berkite likusius prieskonius, pamaišykite ir kepkite 10 min.
Praėjus nurodytam laikui, į keptuvę supilkite sultinį, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant mažiausios ugnies 40 min.
Pieno puodelyje išmaišykite šaukštą miltų, praėjus nurodytam laikui šį mišinį pilkite ant besitroškinančių širdelių. Jei trūksta druskos (man netrūko) - papildomai pasūdykite. Kaitinkite nuolat maišydami, kol padažas sutirštės. Kai tik padažas sutirštės, dėliokitės į lėkštes.
Rekomenduoju valgyti su bulvių koše ir marinuotomis daržovėmis.

2014 m. sausio 22 d., trečiadienis

Vištienos ir varškės maltinukai




Labai sultingi ir purūs. Varškės ir vištienos derinį bandžiau pirmą kartą, bet tikrai ne paskutinį.

4 žmonėms:
Vištienos faršas 500 gr.
Varškės pakelis 1 vnt. (180 - 200 gr.)
Kiaušinis 1 vnt.
Džiuvėsėliai
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, uoginė paprika
Aliejaus kepimui
Bešamelio padažui:
Sviestas 2 valgomieji šaukštai
Miltai 1 valgomasis šaukštas (su kaupu)
Pienas 250 ml
Jūros druska, maltas muskatas

Vištieną sumaišykite su varške (aš naudojau liesą), pabarstykite visais nurodytais prieskoniais ir įmuškite kiaušinį. Berkite kelias saujas džiuvėsėlių, tada gerai viską išminkykite.
Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus. Drėgnomis rankomis atsignybkite vištienos - varškės masės, formuokite kotletukus ir dėkite į įkaitusią keptuvę. Kepkite ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Apkeptus maltinukus sudėkite į orkaitei tinkamą indą.
Pasiruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje išlydykite sviestą ir suberkite miltus. Palengva į keptuvę pilkite pašildytą pieną. Berkite jūros druskos bei malto muskato. Kaitinkite ant mažiausios ugnies, nuolat maišydami šluotele, kol padažas sutirštės.
Paruoštu padažu užpilkite maltinukus (padažas turi juos apsemti iki viršaus) ir kiškite juos į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"). Kepkite 30 - 35 min.
Rekomenduoju valgyti su bulvių koše ar/ir daržovėmis.

2014 m. sausio 19 d., sekmadienis

Žuvies kotletai pomidorų sultyse




Puikūs, paruošiami be jokio vargo. Tikrai bus gaminami ne kartą.

4 žmonėms:
Lašišų faršas 800 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Miltai 1 stiklinė
Pomidorų sultys (aštrios) 0,5 stiklinės
Vorcesterio (Vusterio) padažas, Žuvies padažas
Aliejaus kepimui

Šaldytą faršą atsišildykite ir pašlakstykite padažais. Įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus ir šaukštu dėkite lašišų faršo masę, formuodami kotletus. Kepkite ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Tada į keptuvę supilkite aštrias pomidorų sultis (aš naudojau Magnum su kajeno pipirais) ir jei reikia pasūdykite (man nereikėjo). Ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 min.
Praėjus nurodytam laikui, dėliokitės į lėkštes. Skanaus :)