2014 m. sausio 25 d., šeštadienis

Vištų širdelės grybų padaže




Kasdieniškas patiekalas. Nei darbo, nei įpatingų produktų, bet skanu. Užstatykite troškintis, įjunkite laikrodį ir galite užsiimti kitais darbais.

3 žmonėms:
Vištų širdelės 450 gr.
Pievagrybiai (vidutiniai) 6 - 7 vnt.
Sultinys 0,5 puodelio
Pienas 1 puodelis
Miltai 1 valgomasis šaukštas
Jūros druska, juodieji pipirai, Santa Marijos "Picos" prieskoniai (bazilikai, raudonėliai, mairūnai)
Sviestas kepimui

Keptuvėje išlydykite gabaliuką sviesto ir sudėkite širdeles. Kepkite, pamaišydami, ant vidutinės ugnies. Kai tik širdelės pakeis spalvą, į keptuvę suberkite smulkiai pjaustytus pievagrybius. Pasūdykite, berkite likusius prieskonius, pamaišykite ir kepkite 10 min.
Praėjus nurodytam laikui, į keptuvę supilkite sultinį, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant mažiausios ugnies 40 min.
Pieno puodelyje išmaišykite šaukštą miltų, praėjus nurodytam laikui šį mišinį pilkite ant besitroškinančių širdelių. Jei trūksta druskos (man netrūko) - papildomai pasūdykite. Kaitinkite nuolat maišydami, kol padažas sutirštės. Kai tik padažas sutirštės, dėliokitės į lėkštes.
Rekomenduoju valgyti su bulvių koše ir marinuotomis daržovėmis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą