2013 m. birželio 23 d., sekmadienis

Kuskusas su faršu ir pomidorais




Labai skanus :). Vaikas nulėkė ir įsidėjo antra porciją. Todėl drąsiai rekomenduoju gaminti. Ypač kai paruošimas itin paprastas.

2 - 3 žmonėms:
Malta kiauliena (faršas) 300 gr.
Pomidorai (labai dideli) 2 vnt.
Marinuoti Lombardijos pipirai (dideli) 6 vnt.
Kuskusas 250 gr.
Sultinys 0,5 puodelio
Sviestas 3 - 4 nedideli gabaliukai
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, aitrioji paprika
Aliejaus kepimui

Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus ir sudėkite faršą. Pabarstykite jį visais nuorodytais prieskoniais. Kepkite ant didelės ugnies, nuolat maišydami, kad faršas subyrėtų gabaliukais.
Kai tik faršas apskrus, sumažinkite ugnį iki minimalios ir tiesiog virš keptuvės supjaustykite pomidorus. Pabarstykite juos jūros druska bei juodaisiais pipirais ir išmaišykite. Tada keptuvėn sudėkite marinuotus Lombardijos pipirus (aš juos pasmulkinau į kelias dalis). Uždenkite dangčiu ir troškinkite viską 15 min.
Praėjus nurodytam laikui, į keptuvę supilkite sultinį. Jam užvirus, suberkite kuskuso kruopas ir atsargiai pamaišykite mentele. Išjunkite ugnį ir uždengtą keptuvę palikite ramybėj 3 min. Po 3 min. vėl įjunkite mažiausią ugnį, sudėkite sviestą ir kaitinkite, nuolat maišydami šakute 3 - 4 min.
Viskas, birus ir kvapnus kuskusas paruoštas. Sotus, bet neslegiantis skrandžio. Skanaus :)