2013 m. vasario 28 d., ketvirtadienis

Taupus kiaulienos troškinys




Siūlau šį troškinį, kai šaldytuve "pelė pasikorė". Kai panaršę po spinteles ir šaldiklį rasite tik keletą produktų. Sotus ir kvapnus, visai neprimena patiekalo "iš bėdos".

Kiauliena 500 gr.
Apvirti miško grybai 2 didelės saujos
Konservuoti smulkinti pomidorai 1 skardinė
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika, malti lauro lapai
Santa Marija "Picos prieskoniai"
Miltų apvoliojimui
Aliejaus kepimui

Kiaulieną susipjaustykite "guliašiniais" gabaliukais, pabarstykite visais nurodytais prieskoniais (išskyrus "Picos prieskonius") ir palikite pasimarinuoti. Aš naudojau šaldytus apvirtus grybus, todėl juos atsišildžiau.
Pasimarinavusią kiaulieną apvoliokite miltuose ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite ant vidutinės ugnies, pamaišydami, kol gražiai apskrus. 
Kiaulienai apskrudus, į keptuvę sudėkite grybus. Ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 min.
Praėjus nurodytam laikui, į keptuvę supilkite smulkintus pomidorus. Jei reikia - pasūdykite. Įberkite juodųjų pipirų ir Santa Marija "Picos prieskonių". Viską gerai išmaišykite ir troškinkite dar 20 min.
Nuo troškinimo pradžios praėjus 30 min., keptuvę išjunkite ir pateikite troškinį.
Man skanu valgyti su kvietinėmis kruopomis. Bet puikiai tinka ir kitokios kruopos ar bulvės, kurios išvirs, kol troškinsite mėsą. Skanaus :)

2013 m. vasario 26 d., antradienis

Vištienos - voveraičių užtepas





Itin  paprastai paruošiamas užtepas. Švelnaus skonio, greitai dingstantis nuo stalo. Tingiems savaitgalių rytams.

Virtas vištos ketvirtis (didelis) 1 vnt.
Sauja apvirtų voveraičių
Majonezas 2 valgomieji šaukštai
Juodieji pipirai

Virtą vištos ketvirtį nusikaulinkite. Aš naudojau apvirtas šaldytas voveraites, tai visų pirma jas ir atsišildžiau. Voveraites ir nukaulintą vištieną sutrinkite blenderiu. Jei trūksta druskos - pasūdykite, įberkite juodųjų pipirų, sudėkite majonezą ir viską gerai išmaišykite.
Labai skanu su skrudinta duona.