2013 m. lapkričio 2 d., šeštadienis

Rudeninis širdelių troškinys




Nėra nieko paprasčiau už troškinius. Nereikia matuoti, skaičiuoti ir kt. Svarbiausia nepamiršti pamaišyti ir išjungti laiku :)

4 žmonėms:
Vištų širdys 450 gr.
Paprika (raudona vidutinė) 1 vnt.
Pomidorai (vidutiniai) 3 vnt.
Marinuotos saldžiosios paprikos 5-6 skiltelės
Bulvės (didelės) 3 vnt.
Kalafioras (nedidelis) 1 vnt.
Pomidorų padažas
Vanduo 0,5 l
Jūros druska, juodieji pipirai
Aliejaus kepimui

Vištų širdeles sudėkite į įkaitintą keptuvėje aliejų ir kepkite ant vidutinės ugnies. Protarpiais vis pamaišykite. Į keptuvę suberkite supjaustytą raudonąją papriką. Kai širdelės apskrus, viską pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Tada keptuvėn pilkite verdantį vandenį. Ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 40 min.
Kol širdelės troškinasi, pasiruoškite kalafiorus su bulvėm. Kalafiorą išskirstykite žiedynais, nuskustas bulves supjaustykite nedideliais gabaliukais. Paruoštas daržoves berkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 10-15 min. Joms išvirus, nusunkite ir atsidėkite į šoną.
Širdelėms pasitroškinus 40 min., į keptuvę supjaustykite pomidorus bei marinuotas saldžiasias paprikas. Papildomai pasūdykite ir papipirinkite. Dėkite pomidorų padažo, išmaišykite ir troškinkite dar 10 min. Praėjus 50 min. nuo tada kai pradėjote troškinti, į keptuvę su širdelėmis suverskite kalafiorus ir bulves. Išjunkite ugnį, išmaišykite ir palikite keptuvę uždengtą dar 10 min. Tam, kad persigertų skoniai.
Po valandos galima ramiai valgyti. Skanaus :)

2013 m. spalio 27 d., sekmadienis

Vištienos maltinukai su lašiša




Labai greitas ir skanus patiekalas. Su nedideliais pakeitimais gaminsiu pastoviai. Labai tinka netikėtiems svečiams vaišinti.




9 nedideliems maltinukams:
Vištienos faršas 700 gr.
Šaltai rūkytos lašišų nugarėlės apie 100 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiuvėsėliai 2-3 saujos
Jūros druska, juodieji pipirai, maltos aitriosios paprikos
Aliejaus kepimui
Padažui:
Vanduo 3-4 valgomieji šaukštai
Grūdėtosios garstyčios 1 valgomasis šaukštas
Žuvies padažas 1 valgomasis šaukštas
Medus 0,5 valgomojo šaukšto
Raudonojo vyno actas 2 valgomieji šaukštai

Vištienos faršą pabarstykite visais nurodytais prieskoniais, įmuškite kiaušinį ir berkite džiuvėsėlių. Susiminkykite kotletinę masę. Kabinkite nedidelį kiekį vištienos masės, išplokite ant delno ir uždėkite susuktą lašišos nugarėlę. Suformuokite nedidelius maltinukus.
Paruoštus maltinukus dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių.
Padažui skirtus ingredientus sumaišykite ir užpilkite ant apskrudusių maltinukų. Sumažinkite ugnį iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 min.
Siūlau valgyti su ryžiais ir daržovėmis.
Kitą kartą mažinčiau druskos kiekį farše, nes pamiršau, kad lašišų nugarėlės priduoda patiekalui sūrumo. Ir padažo gaminčiau dvigubą kiekį, nes man truputį jo pritrūko.