2012 m. lapkričio 9 d., penktadienis

Įdaryta turkiška duona




Pamačius "Turkišką" duoną maximoje - iš karto užsinorėjau ją įdaryti. Puiki dubenėlio forma, leidžia į duoną dėti viską, kas šauna į galvą.





"Turkiška" duona 2 vnt.
Malta mėsa (faršas) 350 gr.
Raudoji paprika (nedidelė) 1 vnt.
Tarkuotas fermentinis sūris
Aromatinis actas (galite keisti baltojo vyno actu) 2 valgomieji šaukštai
Pomidorų padažas 3 valgomieji šaukštai
Jūros druska, juodieji pipirai, uoginė paprika, čili dribsniai
Aliejaus kepimui

Faršą (aš naudojau kiaulienos) pabarstykite visais nurodytais prieskoniais, išskyrus čili dribsnius, ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite maišydami, ant vidutines ugnies, kol mėsa apskrus. Tada suberkite kubeliais pjaustytą raudonąją papriką, įberkite čili dribsnių, įpilkite aromatinio ar baltojo vyno acto bei pomidorų padažo. Viską išmaišykite, sumažinkite ugnį iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 15 min.
Praėjus nurodytam laikui, keptuvės turiniu užpildykite 2 turkiškos duonos "dubenėlius" ir jų viršų pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Paruoštą duoną kiškite į 220 laipsnių orkaitę (kepimas "iš viršaus") ir kepkite maždaug 15 min. Kai  tik sūris gražiai apskrus - traukite duoną iš orkaitės.
Geriausiai pjaustosi atvėsusi. Labai tinkamas užkandis prie alaus :)

2012 m. lapkričio 5 d., pirmadienis

Paprastosios širdelės



Labai mėgstu vištų širdeles. Kai buvau vaikas - pastoviai jų prašydavau. Kai yra galimybė valgyti širdeles nors ir kasdien, aišku noras tai daryti sumažėjo :) . Paprastosios širdelės - visiškai jokio darbo nereikalaujantis patiekalas, tik užtruks troškinimas (bet per tą laiką galima pasižiūrėti įdomią laidą ar pan.).

Vištų širdelės 450 gr.
Sultinys 1,5 stiklinės
Pomidorų padažas 3 - 4 valgomieji šaukštai
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Aliejaus kepimui

Vištų širdeles patrinkite nurodytais prieskoniais ir sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų (aliejaus reikia labai nedaug). Apkepkite, maišydami, ant vidutinės ugnies.
Kai širdelės apskrus - supilkite verdantį sultinį. Įberkite juodųjų pipirų, ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 40 min. (nepamirškite kartais prieiti ir pamaišyti).
Praėjus nurodytam laikui, supilkite pomidorų padažą ir troškinkite dar 10 min.
Nuo troškinimo pradžios praėjus 50 min. išjunkite ir dėkitės į lėkštes.
Skanios tiek šiltos, tiek šaltos. Šaltos puikiai tiks užkandžių stalui. Skanaus :)