2014 m. gegužės 18 d., sekmadienis

Lėtai kepta kiaulienos nugarinė ant raugintų kopūstų




Keliuose bloguose radau lėtai keptos mėsos receptų. Tiesa, blogeriai kepė dažniausiai jautieną. Ir kepė vieną. Labai mėgstu gaminti mėsą ant raugintų kopūstų, todėl nusprendžiau nieko nekeisti išskyrus kepimo laiką ir temperatūrą. Naudojau 2 nedidelius kiaulienos gabaliukus, nes kuo didesnis gabalas, tuo ilgiau kepa. Ir darbo dienomis lėtai kepti didesnio gabalo tikrai neišeitų. Patiekalas pavyks visiems, kurie pažįsta skaičius. Mokėti gaminti nėra būtina :)

2 žmonėms:
Kiaulienos nugarinė su kaulu ir oda 2 gabaliukai po 200 gr.
Rauginti kopūstai 400 - 500 gr.
Grūdėtosios garstyčios
Jūros druska, juodieji pipirai, uoginė paprika

Mėsą ištrinkite visais nurodytais prieskoniais ir aptepkite grūdėtomis garstyčiomis. Atsidėkite trumpam į šoną (ilgai marinuoti tikrai nėra būtina).
Orkaitę įkaitinkite iki 80 laipsnių (kepimas "viršus - apačia"). Į kepimo indą dėkite raugintus kopūstus (aš naudojau savo mylimus Spicie) ir ant jų talpinkite kiaulienos nugarinę. Paruoštą kepimo indą kiškite į orkaitę ir kepkite 1 val. 30 min. Tada padidinkite temperatūrą iki 230 laipsnių ir kepkite dar 25 - 30 min.
Ištraukę iš orkaitės mėsą palikite "pailsėti" 10 min. Praėjus nurodytam laikui dėliokitės į lėkštes.
Itin sultinga mėsa traškia odele, tikrai labai rekomenduoju.