2012 m. spalio 23 d., antradienis

Bulvinukas su kopūstais



Kepant bulvinuką - pakvipo visi namai. Patiekalas nereikalaujantis daug darbo, tik jo paruošimui reikia laiko.





4 žmonėms (priklauso nuo alkio):
Bulvės (vidutinės, labiau į didesnę pusę) 6 vnt.
Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 1/3 bulvių masės
Sviestas
Jūros druska
Įdarui:
Troškinti kopūstai



Bulves nusiskuskite ir išsivirkite sūdytame vandenyje. Sutrinkite trintuve ir palikite atvėsti. Kai bulvės atvės, įmuškite į jas kiaušinius. Tada mintyse padalinkite bulvių masę į 3 dalis ir įberkite tiek miltų - kiek užima viena dalis bulvių.
Suminkykite viską į vientisą masę (tik neperminkykite). Padalinkite bulvių masę į 2 dalis ir vieną dalį dėkite ant, kepimo popieriumi užtiestos, skardos. Rankomis išplokite uždėtą gabalą ir suformuokite bortelius. Viską darykite šaltu vandeniu suvilgytomis rankomis, nes masė labai lipni.
Ant paruošto bulvinio "dubenėlio" sudėkite įdarui skirtus troškintus  kopūstus. Aš kopūstus troškinu pagal šį receptą:
http://tingiojikiaulyte.blogspot.com/2012/05/troskinti-kopustai.html
Dėdama kopūstus - ipilu ir šiek tiek jų skysčio.
Kai jau sudėsite įdarą, rankomis išplokite antrąją bulvinės masės dalį ir uždenkite juo kopūstus. Apspaudykite kraštus, viršų apibarstykite sviesto gabaliukais ir kiškite į 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia"). Kepkite maždaug valandą, tada ištraukite ir palikite skardoje šiek tiek atvėsti.
Geriausiai pjaustosi atvėsęs. Labai skanus, sotus pyragas - minkštas viduje, su traškia plutele. Man išėjo 5 porcijos. Skanus jis ir kitą dieną (galima pašildyti keptuvėje). Aš valgiau su grietine.