2012 m. gruodžio 28 d., penktadienis

Kavos muilas




Kavos muilas - puikiai tinka Kalėdinėms dovanoms. Skaniai kvepiantis, lengvai pagaminamas.


Vaikiškas muilas 1 gabaliukas 
Pienas 1 stiklinė
Natūrali kava 1 valgomasis šaukštas (su kaupu)
Alyvuogių aliejus 2 valgomieji šaukštai
Cinamonas

Vaikišką muilą sutarkuokite per burokinę tarką. Puode užvirkite stiklinę pieno (kad pienas nesviltų - puodą suvilgykite šaltu vandeniu). Kai tik pienas užverda - supilkite sutarkuotą muilą. Tada į puodą pilkite aliejų ir sudėkite natūralią kavą (aš naudojau “Jacobs“). Maišydami virkite ant mažiausios ugnies. Kai tik muilo drožlės ima tirpti - įberkite cinamono.
Viskam virtus vienalyte mase - supilstykite į formeles (aš naudoju silikonines keksiukų formeles). Kai tik muilas formelėse apstings - perkelkite jį į vėsią vietą. Vėsioje vietoje muilą palikite 2 dienoms. Tada atsargiai išimkite iš formelių ir supakuokite. Pakuoju į kepimo rankovę (tiesiog prakerpu šoną) ir surišu kaspinėliu. Supakavę muilą, jį dar palikite kelioms dienoms "pailsėti". 
Muilą reiktų virti likus 4-5 dienoms iki dovanojimo. Pats virimas užtrunka tik 10 - 15 minučių. Iš nurodyto kiekio man išeina 5 muilai.
Kavos muilas - detoksikuojantis. Puikiai tinka probleminėms kūno vietoms.

Su Šv. Kalėdom ir artėjančiais Naujaisiais metais




Sveikinu visus blogo skaitytojus su didžiosiomis metų šventėmis. Gerų, šiltų ir aišku sočių ateinančių 2013 - ųjų metų. Būkit laimingi :)