2013 m. rugpjūčio 8 d., ketvirtadienis

Pangasijų kukuliai su padažu




Kukuliai guminukai, primenantys savotiškas žuvines bandeles. Siūlau valgyti su padažu, daugiau jokio garnyro nereikia.

3 - 4 žmonėms:
Kukuliams
Šaldytos pangasijos filė gabaliukai 400 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Miltai 1 puodelis (300ml.)
Jūros druska, juodieji pipirai, kvapieji pipirai
Padažui
Pomidorai (dideli) 4 vnt.
Pievagrybiai (dideli) 10 vnt.
Jūros druska, juodieji pipirai
Aliejaus kepimui

Padažui, keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį aliejaus ir suberkite tiesiog rankomis sulaužytus pievagrybius. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol pievagrybiai truputį apskrus. Tada, tiesiai į keptuvę, supjaustykite pomidorus. Berkite jūros druskos, juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Ugnį sumažinkite iki minimalios, uždenkite dangčiu ir troškinkite 25 min.
 
Pangasijos filė atšildykite, sumalkite (aš naudojau blenderį) ir pabarstykite visais nurodytais prieskoniais. Įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir drėgnomis rankomis formuokite kukulius.
Paruoštus kukulius, po vieną, dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 10 min.
Išvirusius kukulius išgriebkite, sudėkite į paruoštą padažą ir troškinkite dar 25 min.
Skanaus :)

2013 m. rugpjūčio 6 d., antradienis

Paprastieji balandėliai




Iš tiesų aš labiau mėgstu tinginių balandėlių gamybą, nes kopūsto lapų apvirimas ganėtinai vargina. Bet įgudus tai neužtrunka ilgai :) .

4 - 5 žmonėms:
Kopūstas (šviežias) 1 vidutinė galva
Kiaulienos faršas 500 gr.
Ryžiai 1 virimo maišelis
Kiaušinis 1 vnt.
Morka (vidutinė) 1 vnt.
Sultinys 1 puodelis
Pomidorų padažas 100 ml.
Grietinė 200 gr.
Marinuotų peperoncini pipirų marinatas 4 - 5 valgomieji šaukštai
Jūros druska, raudonoji (saldžioji paprika), aitrioji paprika, juodieji pipirai, malti lauro lapai, krapai, petražolės (viskas džiovinta)
Aliejaus kepimui

Ryžius (aš naudojau plikytus) išsivirkite pasūdytame vandenyje ir palikite pravėsti. Kiaulienos faršą pabarstykite jūros druska bei visų rūšių pipirais ir atsidėkite į šoną.
Užvirkite didelį puodą vandens, kopūstui išpjaukite kotą ir įmeskite galvą į verdantį vandenį. Pavirkite 5 min. Puodą išjunkite, bet galvos neišimkite. 2 šaukštų pagalba, vartydami kopūstą, atsargiai po vieną nulupkite kopūstlapius.
Į faršą su prieskoniais muškite kiaušinį ir suberkite dar šiltus (bet nekarštus ryžius). Viską gerai paminkykite.
Dėkite įdaro į kopūstlapius ir suvyniokite. Didesnius lanksčiau "vokeliu", o mažesnius kopūstlapius susukau voleliu (galus užlenkiau į vidų).
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite balandėlius sujungimo vieta į apačią. Apkepkite juos, ant vidutinės ugnies, iš abiejų pusių.
Puodo, kuriame troškinsite, dugną padenkite morkos griežinėliais. Ant jų sudėkite apkeptus balandėlius ir supilkite karštą sultinį.
Kai tik sultinys užvirs, suberkite visas džiovintas žoleles ir žiūpsnį juodųjų pipirų. Sudėkite pomidorų padažą ir pilkite peperoncini marinato. Troškinkite 30 min. ant mažiausios ugnies.
Praėjus nurodytam laikui, sudėkite grietinę, išjunkite puoda ir palikite uždengtą dar 15 - ai min.
Nei vienas balandėlis neiširo :). Siūlau valgyti su virtomis bulvėmis.