2014 m. spalio 24 d., penktadienis

Įdaryta arabiška duona arba kebabo alternatyva




Arabiškos duonos galima rasti didžiosiose Maximose ar hyper Rimi. Tokie dideli, pitą primenantys, tuščiaviduriai papločiai. Labai geras daiktas, jeigu ką :). Labai tinka kai norisi greitai ir be pastangų pavalgyti. Sugaišite tiek, kiek eilėje prie kebabinės.

4 valgytojams:
Arabiška duona 2 papločiai
Vištienos faršas 450 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Majonezas 1 valgomasis šaukštas
Džiuvėsėliai
Jūros druska, juodieji pipirai, čili pipirai
Aliejaus kepimui
Daržovių salotoms:
Pekino kopūstas
Raudonoji paprika
Agurkas
Majonezas
Jūros druska, juodieji piprai

Vištienos faršą pabarstykite visais nurodytais prieskoniais, dėkite majonezo, įmuškite kiaušinį, berkite kelias saujas džiuvėsėlių ir susiminkykite kotletinę masę.
Keptuvę vos vos patepkite aliejumi ir gerai įkaitinkite. Delnus sudrėkinkite šaltu vandeniu, kabinkite kotletinės masės ir išplokite blynelius tarp delnų (nemažus, bet plonus). Faršo blynelius dėkite į įkaitusią keptuvę, ugnį sumažinkite iki minimalios ir uždenkite dangčiu. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Kol vištienos paplotėliai kepa, žirklėmis perkirpkite arabišką duoną pusiau. Perkirptus papločius trumpam pašildykite orkaitėje (kelias minutes, nes jie linkę greit paskrusti).
Pekino kopūsto gabaliuką, raudonają papriką (aš sunaudojau pusę vidutinės paprikos) ir agurką supjaustykite. Daržoves pasūdykite, papipirinkite, dėkite majonezo (aš naudojau "Daumantų" be priedų) ir išmaišykite.
Vištienos paplotėliams iškepus (tai tikrai netruks ilgai), imkite arabišką duoną ir į ją sudėkite mėsą bei daržovių salotas. Aš talpinau vištieną per vidurį, o tada iš abiejų pusių prikroviau daržovių.
Labai skanu ir bus daug kartų kartojama :)