2012 m. rugpjūčio 24 d., penktadienis

Bananinis kokteilis



Vaikų itin mėgiamas :)

3 žmonėms:
Bananai (sunokę ir dideli) 6 vnt.
Ananasų sirupas 4 valgomieji šaukštai
Pienas 0,5 litro

Sutrinkite sunokusius (geriau net pernokusius) bananus blenderiu. Tada įpilkite  ananasų sirupo, pieno ir dar truputį paplakite.
Saldus, tirštas ir paruošiamas per kelias minutes.

Saldžiarūgštis troškinys su vištiena



Kažkada šį troškinį nusižiūrėjau buvusios darbovietės kavinėje. Išmečiau nepatinkančius ingredientus ir jau aštuntus metus, kiekvieną rudenį, šis troškinys atsiduria ant mūsų stalo.

4 - 5 žmonėms:
Vištos filė 500 gr.
Šparaginės pupelės 300 gr.
Jauna cukinija 1 vnt.
Raudonoji paprika (didelė) 1 vnt.
Konservuoti ananasai 580 ml (skardinė)
Sultinys 2 puodeliai
Baltojo vyno actas 4 valgomieji šaukštai
Pomidorų padažas 1 valgomasis šaukštas
Sojų padažas (šviesusis)
Juodieji pipirai
Aliejaus kepimui

Vištos filė supjaustykite nedideliais gabaliukais ir pamarinuokite su sojų padažu. Kol višta marinuojasi - pasiruoškite daržoves. Nukarpykite šparaginių pupelių galus ir jas pačias perkirpkite per pusę. Išpjaukite raudonosios paprikos sėklas ir supjaustykite ją kubeliais. Cukiniją taip pat susmulkinkite kubeliais.
Į keptuvėje įkaitintą aliejų dėkite vištos gabaliukus ir trumpai apkepkite, ant vidutinės ugnies. Kai vištiena apkeps, suberkite į keptuvę visas daržoves ir supilkite sultinį (aš naudojau iš kubelių). Įberkite juodųjų pipirų, viską išmaišykite ir troškinkite, ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu 10 min.
Praėjus nurodytam laikui, į keptuvę supilkite konservuotus ananasus (su visu skysčiu) ir baltojo vyno actą. Viską išmaišykite ir troškinkite dar 30 min.
Kai iki troškinimo pabaigos bus likusios 5 min. - į keptuvę įdėkite šaukštą pomidorų padažo.
Troškinį galimą valgyti vieną arba su ryžiais. Skanaus :)


2012 m. rugpjūčio 22 d., trečiadienis

Smulkintos vištienos kepsneliai su sezamu



Receptas labai populiarus ir išbandytas daugumos šeimininkių. Man labai skanu kepsnelius pagerinti sezamo sėklomis.






3 žmonėms:
Vištos krūtinėlė 500 gr.
Majonezas 3 valgomieji šaukštai
Krakmolas (bulvių) 3 valgomieji šaukštai
Sezamo sėklos 
Jūros druska, juodieji pipirai, raudonoji (saldžioji) paprika
Aliejaus kepimui

Vištos krūtinėlę supjaustykite kuo smulkiau (gal jūsų namuose gyvena pedantas, mėgstantis pjaustyti?). Pabarstykite nurodytais prieskoniais ir įberkite saują sezamo sėklų. Sudėkite majonezą ir išmaišykite. Tada suberkite krakmolą ir dar kartą išmaišykite.
Paruoštą masę palikite pastovėti bent valandai. Tada keptuvėje įkaitinkite aliejų ir šaukštu įdėkite masės. Formuokite nedidelius, plonus blynelius. Kepkite, ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu. Kai viena pusė apskrus - apverskite.
Labai paprastas paruošimas. Šie kepsneliai puikaus skonio tiek karšti, tiek ir atvėsę, todėl puikiai tinka iškyloms gamtoje.

2012 m. rugpjūčio 20 d., pirmadienis

Vegetariški karšti sumuštiniai



Labai skanūs karšti sumuštiniai. Puikiai tinkantys sotiems pusryčiams.

Batono riekelės
Pievagrybiai
Pomidorai
Fermentinis sūris
Pomidorų padažas
Majonezas
Juodieji pipirai

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių (kepimas "iš viršaus"). Kol orkaitė kaista - pasiruoškite sumuštinius. Skardą užtieskite kepimo popieriumi ir išdėliokite batono riekeles. Jas patepkite pomidorų padažu. Tepkite labai plonu sluoksniu, tam galite naudoti teptuką. Ant pateptų riekelių dėliokite pievagrybių griežinėlius. Kai išdėliosite, pabarstykite pievagrybius juodaisiais pipirais. Tada dėkite pomidoro riekeles. Jas taip pat pabarstykite juodaisiais pipirais. Ant pabarstytu pomidorų uždėkite po pusę arbatinio šaukštelio majonezo (aš naudojau Vilniaus "Provansalio" majonezą). Sumuštinius užbaikite sūrio riekelėmis. Aš dėjau dideles ir storas Olandų sūrio riekeles.
Paruoštus sumuštinius kiškite į orkaitę ir kepkite 20 min.
Minkštutėliai sumuštiniai su traškia sūrio plutele. Ko daugiau reikia sotiems ir skaniems pusryčiams?